Yurt yaptıracak hayırsever aranıyor

Yurt yaptıracak hayırsever aranıyor

Aydın’ın Efeler ilçesinde, mesleki eğitimde eğitim gören çırakların barınma ihtiyacını karşılamak için Efeler Mesleki Eğitim Merkezi’nin yanında bulunan arsaya düşünülen yurdun yapımın üstlenecek hayırsever aranıyor.

Mesleki eğitim sorunları ve mesleki eğitimde eğitim gören çırakların barınma ihtiyacını karşılamak için Efeler Mesleki Eğitim Merkezi’nin yanında bulunan arsaya yapılması düşünülen yurt hakkında toplantı düzenlendi. Efeler Mesleki Eğitim Merkezi’nde Aydın Marangozlar Odası ev sahipliğinde yapılan toplantıya Vali Yavuz Selim Köşger, daire müdürleri ve meslek kuruluşu temsilcileri katıldı.

Yurt yapımı konusunda 20 yıldır uğraş verdiklerini belirten Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, bugün kadar değişik sebeplerden dolayı yurdun yapılamadığını söyledi. Yapılacak yurdun sanayide olan çırak sorununu çözeceğine inandıklarını belirten Algün, “Önceki Valilerimiz Erol Ayyıldız ve Ömer Faruk Koçak’ın da gayretleriyle bir noktaya getirdiğimiz yurt yapım işi Valimiz Yavuz Selim Köşger’e nasip olacak gibi görünüyor. Sayın Valimizin yurt meselesinin çözümü için gerekli kurumlara gerekli talimatlara vererek arsa üzerinde bulunan bazı sorunlar çözülmüş ve yurt yapımı için hazır hale gelmiştir. Bu konuda amasız fakatsız destek ve gayret gösteren Valimize yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Yurdu Aydınlı bir hayırseverin yapmasının daha anlamlı olacağını kaydeden Vali Köşger ise, esnaf ve sanatkarların ülkenin kalkınması için çalışıp çabaladıklarını belirterek, “Çırak sayısının artması için yut binasını mutlaka yapacağız. Her okuyan gencimizin doktor hakim olması imkansız. Velev ki herkes doktor hakim olsa diğer işleri kim yapacak. Yurt binasını Aydınlı bir işadamımız veya hayırseverimiz üstlenir ise hele hele çıraklıktan gelmiş, büyümüş firmalar sahiplenir ise bu daha anlamlı olur. ‘Yok biz yapamayız’ denilir ise devletimiz bu yurdu kendi imkanlarıyla yapar. Gönül ister ki böyle güzel bir hizmete Aydınlı bir işadamımız sahiplensin” diye konuştu.

Toplantıya katılan daire müdürlerinin katılımcılardan gelen soruları cevapladığı toplantı, Vali Köşger’in beraberindeki heyetle birlikte yurt inşaatının yapılması düşünülen arsayı yerinde görmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.