Yurtdışında dil eğitimi alınabilecek en iyi ülke

Yurtdışında dil eğitimi alınabilecek en iyi ülke

Son dönemlerde İngilizce öğrenmek isteyenlerin genellikle yurtdışını tercih etmelerinin altında önemli bazı nedenler vardır.

Birincisi, yurtdışında seçilen yerlerin resmi dilinin İngilizce olması, ikincisi, seçile ülkelerde yaşam kalitesinin daha yüksek olması, üçüncüsü dil eğitimi alanında kendinden söz ettiren kurumların daha yaygın olmasıdır. Tabi geçerli neden olarak sıralanabilecek başka şeyler de var. Peki, siz olsanız, yabancı dil eğitimi için nereyi tercih ederdiniz? Mesela Amerika’dan söz edelim; burası dil eğitimi almak için çok ideal bir yer olabilir ama vize konusuna geldiğinizde hemen takılıp kalırsınız muhtemelen çünkü yasaları ve şartları çok ağırdır. Gerek maddi boyutta gerekse de hazırlanması gereken evraklar konusunda Amerika, en zor vize veren ülkedir. Hadi tüm bunları halletseniz bile yaşam kalitesi sandığınız gibi cazip olmayabilir, çünkü kültürü ve yaşamı çok farklıdır. Yani bir şekilde burada beklediğinizi bulamayabilirsiniz. İngiltere’nin de kendine göre birtakım zorlukları vardır, yani yerine getirmeniz gereken detaylar çok fazla olabileceği için burası da size cazip gelmeyebilir. Ama bunlar arasında Kanada dil okulları, hem eğitim kalitesi ile tercih edebileceğiniz dil okullarıdır hem de ülkenin getirdiği öğrenci vizesi esneklikleri sayesinde ülkede dil eğitimi almanız çok kolaydır. Yani her anlamda burayı tercih ettiğinizde daha kazançlı çıkarsınız.

Kanada nasıl bir yerdir?

Kanada, Amerika’ya yakın olmasına rağmen kültür ve yaşam tarzı, Amerika ile farklı bir ülkedir. Dünyanın en yaşanılır ülkeleri arasında yer alan Kanada, sosyal haklar, yaşam kalitesi, kültürel değerler, gezilecek yerleri ve kendine has özellikleri ile insanı kendine çeken bir cazibeye sahiptir. Her yıl öğrencilerin gerek Türkiye’den gerekse de farklı ülkelerden Kanada’ya gelmelerini etkileyen tek geçerli nedenler de bunlar değil tabi. Öğrencilere sunulan hak ve özgürlükler konusunda da dünyanın diğer tüm ülkelerinden çok daha gelişmiş bir yapıya sahiptir. Özellikle öğrencilerin düşünce ve fikirleri ile inanışlarına karşı herhangi bir aksi tavır sergilemeyen bir ülke olması, burada yabancı öğrenci sayısının artmasını etkilemektedir. Avrupa, İngiltere ve dünyanın gelişmiş birçok ülkesinde, öğrencilerin eğitim hakları bir şekilde ipotek altına alınabiliyor. Mesela inancı gibi giyinmek isteyen bir kadın, Fransa’da kolay kolay eğitim alamaz, ya da İngiltere’de farklı bir sorunla karşılaşabilir. Ama Kanada böyle bir yer değildir. Her inanışa karşı gösterdiği saygılı tutumu, öğrencilere karşı nezaketi ve eğitimde sunduğu kalitesi ile kendinden daima söz ettiren bir ülkedir. Dil eğitimi konusunda da Kanada dil okulları daha fazla tercih ediliyorsa, yukarıda saydığımız nedenler ve daha başkaca nedenlerden dolayıdır. Yani beklediğiniz gibi bir eğitim sürecinden geçmek ve istediğiniz sonuca daha kolay ulaşabilmek için kesinlikle tercihinizi Kanada’dan yana yapabilirsiniz.

Kanada’da yaşam maliyeti yüksek mi?

Müreffeh ülkelerin genelinde yaşam maliyeti, Türkiye’ye göre daha yüksektir. Ama buna karşın buradaki iş hayatında sunulan şartlar ve ödenen maaşlar da ona göre yüksektir. Bir öğrenci olarak bu konuların sizi pek ilgilendirmeyeceğini düşünebilirsiniz ama siz Kanada’da dil eğitimi alırken aynı zamanda haftada 20 saat çalışma izni de alma şansını elde etmiş olacaksınız. İşi bu noktada değerlendirdiğinizde, yaşam maliyetlerinin sizi ne kadar çok ilgilendirdiğini daha rahat kavrayabilirsiniz. Kanada dil okulları ile aradığınız sonuçlara daha kolay şekilde ulaşmak için yurtdışı eğitim danışmanlarımızı arayarak gerekli bilgileri alabilir, kayıt işlemlerinizin kolay şekilde gerçekleştirilmesi için destek alabilirsiniz.

https://www.bogaziciedu.com/kanada-dil-okullari/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.