Yusuf Şimşek, öğrencilerin çektiği kısa filmde oynadı

Yusuf Şimşek, öğrencilerin çektiği kısa filmde oynadı

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, bir futbol maçının son anları ile iki sevgili arasındaki ayrılık anını anlatan kısa film çekti. Filmde Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek de ro...

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğrencileri, bir futbol maçının son anları ile iki sevgili arasındaki ayrılık anını anlatan kısa film çekti. Filmde Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek de rol aldı.

Daha önce ilgi çekici konularda kısa film çeken PAÜ öğrencilerinden oluşan bir grup, hikayesi yazar Ali Lidar’a ait olan ’Öykü’ isimli bir kısa film çekti. Denizlispor Haluk Ulusoy Tesisleri ile Atatürk Stadyumu ve PAÜ içerisindeki Gölbahçe Parkı’ında çekilen kısa filmde, Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek’in oynaması da dikkat çekti. Futbol ile iki sevgilinin ayrılık anlarının anlatıldığı kısa filmde, 10 kişi görev aldı. Çekimleri yaklaşık bir haftada tamamlanan kısa filmde, Denizlispor futbolcuların antrenman görüntülerinin de yer alması beğeni topladı.

"Tüm olumsuzluklara rağmen hayatın devam ettiğini göstermek istedik"

Film hakkında konuşan filmin Yönetmeni PAÜ Türkçe Öğretmenliği öğrencisi Samet Önder, amaçlarının hem Denizlispor’un reklamının yapılması hem de tüm olumsuzluklara rağmen hayatın devam ettiğini göstermek olduğunu söyledi. Önder, "Bu yedinci kısa filmimiz, ismi de ’Öykü’, bir futbol filmi. Hikayesi Ali Lidar’ın yazmış olduğu kısa bir film. Aynı zamanda bir futbol kısa filmi olması sebebiyle, ilgi çeken bir kısa film oldu. Futbol temasını anlatırken, futbol maçının son dakikasında yaşanan bir penaltı pozisyonunu bir ayrılık sahnesi ile bağdaştırıyor. Biz de bunu kurgulayarak, bunu kısa film haline getirmeye çalıştık. Bu kısa filmde, Denizlispor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek ve futbolcuları da yer aldı. Yusuf Şimşek de, bize olumlu geri dönüş yaptıktan sonra, kısa filmi çektik. Bu filmi çekmekteki amacımız, şu an dünya genelinde revaçta olan sosyal medya geleneğini devam ettirerek, kulübümüzün reklamını yapmak ve kenti sanat grubumuz bünyesinde bir film yapmak" diye konuştu.

Kısa filmin başrol oyuncusu PAÜ İnşaat Mühendisliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencisi Osman Kömür ise, "Daha önce toplumsal konularda kısa filmler çektik. Şimdi ise kurgusal film çektik. Ali Lidar’ın hikayesinden esinlenerek, arkadaşım senaryolaştırdı. O kısa filmde ben başrol oyuncusuydum. Hikayede ayrılık acısını anlatmaya çalıştık, ayrılık ile futbolu vermeye çalıştık. Hayatta her zaman ayrılıklar var, her zaman oluyor ama hayat bir şekilde devam ediyor ve başka kapılar açıyor. Bu mesajı vermeye çalıştık. Filmi çekerken çok heyecanlandım çünkü bizim şehrimizin futbolcularıyla beraber antrenmana çıkmak harika bir şeydi" şeklinde konuştu.

Filmin konusu

Ali’nin bir futbol maçının son dakikalarındaki mağlup olma durumu, Ali’nin kız arkadaşı ile olan ayrılık sahnesi ile bağdaştırılarak verilir. Daha sonra ayrılığın beklenmedik anda gelişi ve insanı kötü yönde etkilemesi durumu futbol maçının mücadele sahneleri ile anlatılmak isteniyor. Kötü giden bu futbol maçında, kız arkadaşından ayrılma sahnesiyle birlikte Ali’nin, ceza sahası içerisinde yerde kalıp penaltı kazanması ile devam eder. Bu penaltı ise tüm işleyişin tersine gol ile sonuçlanır ve bu gol ile takımını en çok da kendini kurtaran Ali daha sonra Denizlispor’a transfer olarak Yusuf Şimşek’ten formasını alır. Verilmek istenen mesaj ise hayatın devam ettiği, durmadığı ve hep yeni öykülerle akmaya devam edeceğidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.