Yüzücü Aday Seçmeleri Sürüyor

Yüzücü Aday Seçmeleri Sürüyor

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın sporcu seçmeleri sürüyor.

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın sporcu seçmeleri sürüyor.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Herkes İçin Spor’ temasına uygun olarak düzenlenen yarışın 27’ncisi 26 Temmuz 2015 Pazar günü İstanbul Boğazı’nda gerçekleştirilecek. Boğaziçi’nde bu yıl bin 800’ü aşkın Türk ve yabancı yüzücü kulaç atacak. Yarış koşullarına uyan lisanslı yüzücüler ile 2014 yüzme yarışını ilan edilen derecelerde bitirmiş yüzücüler hariç diğer adaylar İstanbul, Adana, İzmir ve Ankara yüzücü aday seçmelerine katılacak ve kazanan yüzücüler efsanevi parkurda yüzmeye hak kazanacak.

ADAY SEÇMELERİNİN İLKİ İSTANBUL’DA YAPILIYOR

2015 Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı için yapılan seçmelerin ilki 23 ve 24 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da TYF Tozkoparan Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleştiriliyor. Seçmelerde, 700’e yakın Türk ve yabancı yüzücü adayı yarışa katılabilmek için 800 metrelik parkurda kulaç atıyor. Bu benzersiz deneyimi yaşamak isteyen yüzücü adayları için İstanbul’dan sonra Adana, İzmir ve Ankara seçmeleri gerçekleştirilecek.

USTA: "850 KİŞİ YÜZEBİLECEK"

TMOK Başkan Yardımcısı Nihat Usta, yarışların bu sene 27’incisini yapacaklarını vurgulayarak, "Burada seçmelere başladık. Bin 800 civarı yüzücü yüzebiliyor bu yarışta, bunun 850’ye yakını yabancı, 950’si Türk. Ama bu Türk yüzücüler yarışta yüzebilmek için bin 500 kişi içerisinden seçmeye girmek zorunda kaldı. Dolayısıyla herkesi yüzdüremiyoruz. Türkiye’nin 4 büyük kentinde eleme yarışı yapıyoruz. İstanbul bunların ilki bugün ve yarın olmak üzere seçme yarışları yapılacak. Bin 550 kişi arasından İstanbul’dan girenler seçmeye katılacak ve diğerleri İzmir, Adana ve Ankara’dan takip edebilirler. Hepsi bittikten sonra derecelere bakacağız ve bunların içinden 850 kişi ancak yüzebilecek, diğerleri maalesef seneye kalacak" dedi.

GÜMÜŞ: "SPOR HER ŞEYDEN ÖNCE SAĞLIKTIR"

Seçmelere katılan 5 çocuk, 5 torun sahibi 60 yaşındaki yüzücü Keziban Gümüş ise, "İstanbul gibi bir yerde hanımlar evde ekrana kilitleniyor. Ekrana kilitleneceklerine spora kilitlensinler. Çocukları spora yönlendirmeye çalışıyoruz ama annesinde görmediğini çocuk yapmaz. Anne spora başlarsa çocuklar da spora başlar diye düşünüyorum. Spor her şeyden önce sağlıktır. Ben 60 yaşındayım ama gösterdiğim performans 40-45 yaş gibi, spor yapmasam ben bunu gösteremem o zaman eve mahkum olurum. Benim yaşımda birçok insan evinde felçle yatıyor. Ben de öyleydim belimde 3 adet fıtık vardı. Ben bu fıtıkları yüzerek çözdüm. Ameliyat olmadım. Spor yaparak bunu çözdüm. Hocalarım sen başaramazsın dediler ama ben başarmak istediğim için katıldım. Başarmayı ve başarıyı seven, arı gibi çalışkan bir yapım var zaten. Hele de bu sporsa beni hiçbir şey engelleyemez" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.