Zabıta Ekiplerinden Park Yeri Mesaisi

Zabıta Ekiplerinden Park Yeri Mesaisi

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kapalı pazaryeri önündeki park alanında alışverişe gelen vatandaşın yaşadığı park sorununu çözmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Gece boyunca nöbet tutan Zabıta ekipleri, Cumartesi günü kurulan kapalı paz

- Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kapalı pazaryeri önündeki park alanında alışverişe gelen vatandaşın yaşadığı park sorununu çözmek amacıyla yeni bir uygulama başlattı. Gece boyunca nöbet tutan Zabıta ekipleri, Cumartesi günü kurulan kapalı pazaryeri önüne araçlarını park ederek, vatandaşın giriş çıkışını engelleyen pazarcı esnafına göz açtırmıyor.

Aliağa Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin bir ay önce Aliağa Kapalı Pazaryeri’nde başlattığı gece nöbet sistemi sayesinde, park alanı vatandaşa kalıyor. Beşer kişilik ekiplerin çalışması, hem pazarcı esnafı için hem de vatandaş için avantaj ve memnuniyet sağlıyor. Aliağa Kapalı Pazaryeri’ne alışveriş yapmak için gelen vatandaşlardan, park alanının doluluğu nedeniyle gelen şikayetleri değerlendirdiklerini belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Komiseri Yılmaz Bakır, “Şikayetler sonucunda pazarcıların araçlarını pazaryeri önündeki park alanına bırakmalarını engellemek amacıyla ekiplerimizi görevlendirdik. Ekiplerimiz geceden buraya geliyor, pazarcılar mallarını boşalttıktan sonra kamyonların çıkışlarını sağlıyoruz. Bu sayede vatandaşlarımız araçlarını bu alana park ederek alış verişlerini rahatlıkla yapabiliyorlar. Bu uygulamadan hem vatandaş hem de pazarcı memnun. Çok olumlu tepkiler alıyoruz. Biz de yaptığımız işin doğru olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN ALİAĞA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Park sorunu yaşayacağını düşünerek erken saatlerde alışveriş yapmak için pazaryerine gelen Bolat Arabacı, "Önceden aracımız ile pazara gelmeye çekiniyorduk. Park alanı genişleyince çok daha rahat oldu. Uygulama çok güzel olmuş, destekliyorum" dedi. Dört yıldır Aliağa’da ikamet ettiğini ifade eden vatandaş Yahya Kemal Alpat ise, "Daha önce pazara geldiğimizde buralarda hiç yer bulamıyorduk. Elimizdeki çantalarla uzun mesafe yürümek zorunda kalıyorduk. Belediye zabıta ekiplerinin başlattığı uygulama ile arabamızı en yakın yere park ediyoruz. Kolaylıkla malzemelerimizi arabamıza getirebiliyoruz. Bizim için çok büyük kolaylık oldu" dedi.

PAZARCININ SATIŞLARI ARTTI

Pazaryeri önündeki park alanının vatandaşın rahat kullanabileceği şekilde düzenlenmesini çok doğru bulduğunu söyleyen pazarcı esnafı Mehmet Akpınar ise şu ifadelere yer verdi: "Uygulama çok iyi oldu. Vatandaş park yeri bulamıyordu, geri dönüyordu. Şimdi arabasını park eden vatandaş geliyor, rahatlıkla alış verişini yapıyor” şeklinde konuştu.

ZABITA EKİPLERİNDEN PARK YERİ MESAİSİ

ZABITA EKİPLERİNDEN PARK YERİ MESAİSİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.