Zabıta’dan bayram denetimi

Zabıta’dan bayram denetimi

Kütahya’nın Emet ilçesinde ilçede kurulan bayram pazarında, esnafların ticaret amacıyla kullandıkları ölçü, tartı aletlerinin denetimi yapıldı.Emet Belediye Zabıta Amirliğince ilçede ölçü ve tartı al...

Kütahya’nın Emet ilçesinde ilçede kurulan bayram pazarında, esnafların ticaret amacıyla kullandıkları ölçü, tartı aletlerinin denetimi yapıldı.

Emet Belediye Zabıta Amirliğince ilçede ölçü ve tartı aleti kullanan ve beyanname veren pazar ve sabit esnafın ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve damgalama işlemleri gerçekleştirildi. Emet Belediyesi Zabıta Amirliğinden yapılan açıklamada, ’’Zabıta Amirliği görevlilerimiz belirli aralıklarla bu tür kontrolleri yapıyorlar. Bizler de kontrollerimizde, elimizde bulunan hassas tartılarla denetimlerimizi gerçekleştirerek, vatandaşlarımızın bu anlamdaki haklarını korumaya çalışıyoruz. Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmada veyahut beyanname eksikliğinde görülen durumlar karşısında esnafımızı uyarıyoruz. Arızalı tartıların kullanılmaması noktasında girişimlerde bulunuyoruz. Özellikle ilçemizde kurulan bayram pazarında bu denetimi geniş kapsamlı yapmış olduk’’ denildi. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.