Zafer Haftası bu yıl bambaşka bir coşkuyla kutlanacak

Zafer Haftası bu yıl bambaşka bir coşkuyla kutlanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Zafer Haftası etkinlikleri bu yıl büyük bir coşku ile kutlanacak. Etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar’dan yola çıkacak atlı süvariler İzmir’e...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Zafer Haftası etkinlikleri bu yıl büyük bir coşku ile kutlanacak. Etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar’dan yola çıkacak atlı süvariler İzmir’e gidecek.

Her yıl 25 Ağustos’u 26 Ağustos’a bağlayan gece Afyonkarahisar Şuhut ilçesinin Çakırözü köyünden başlayıp Kocatepe’de sona eren ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlarla birlikte gerçekleştirilen temsili Zafer Yürüyüşü’ne bu yıl farklı bir tema daha eklenecek. Zafer Haftası münasebetiyle gerçekleştirilecek anma etkinlikleri kapsamında, 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar Kocatepe’de başlayan ve 9 Eylül’de İzmir’de düşmanın denize dökülmesiyle neticelenen İstiklal Savaşı’nda süvarilerin gittiği güzergahta “Büyük Taarruz Atlı Birlik” yürüyüşü canlandırılacak.

26 Ağustos’ta Büyük Taarruz Karargahı’ndan 10 süvari ve 10 at ile başlayacak yürüyüş, 9 Eylül’de İzmir Konak Meydanı’nda sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.