Zambiya Su İdaresi heyetinden Manisa’da inceleme

Zambiya Su İdaresi heyetinden Manisa’da inceleme

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kartlı sayaç uygulaması hakkında bilgi almak amacıyla gelen Zambiya Su İdaresi Genel Müdürlüğü heyetini ağırladı...

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, kartlı sayaç uygulaması hakkında bilgi almak amacıyla gelen Zambiya Su İdaresi Genel Müdürlüğü heyetini ağırladı.

MASKİ yurtiçi ve yurtdışında görev yapan su ve kanalizasyon idareleriyle bağlantılarını güçlü tutuyor. Bu kapsamda MASKİ, kartlı sayaç uygulamasıyla ilgili bilgi edinmek amacıyla ziyarete gelen Zambiya Su İdaresi Genel Müdürlüğü’nü ağırladı. İdarenin Genel Müdürü OswellKatooka, Proje Müdürü Oscar Mbewe, Şantiye Mühendisi Fred Mulenga, Büro Personeli Watson Simutowe ve Global Su Kaynakları Temsilcisi Loveness Chibwe’den oluşan heyet MASKİ’de Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran ve Abone İşleri Daire Başkanı Sevinç Deniz ile görüştü. Öncelikle MASKİ’nin çalışma şekli ve kartlı sayaç uygulamasıyla ilgili bilgi alan konuklar, ardından Daire Başkanı Deniz ile birlikte abone işlem merkezinde incelemeler yaptı. İçerisinde tarihi su sayaçları ve muslukların yer aldığı ‘Magnesia’dan MASKİ’ye’ isimli butik müzeyi de ilgiyle inceleyen Zambiyalılar, sonrasında sahaya inerek kartlı sayaç hakkında gözlemlerde bulundular. Heyet ile kartlı sayacın abonelere sunduğu avantajları ve kurumun uygulama biçimlerini paylaşan Deniz, MASKİ’nin yaşlı, engelli, kimsesiz abonelerin işlemlerini evlerinde gerçekleştirdiği ‘Yalnız Değilsiniz’ projesi ile ilgili de bilgileri aktardı.

Zambiya Su İdaresi Genel Müdürü Oswell Katooka, “Öncelikle, Türkiye’de bu şekilde karşılanmış olmaktan mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. MASKİ’ye, sayaçlar hakkındaki tecrübelerini paylaşması amacıyla Zambiya’dan geldik. Konukseverlikleri ve paylaşımları için çok teşekkür ediyorum. Özellikle sosyal sorumluluk alanında yürüttükleri çalışma bizleri çok memnun etti. Bize göre sosyal sorumluluk gerçekten çok önemli. Bu, aynı zamanda suya verilen önemi de göstermekte. Çünkü bu hizmeti yürütürken kimseyi arkanızda bırakmamalı ve herkese eşit hizmet sunmalısınız. Su, hayattır. Yaşlı, hasta, engelli ya da eğitim seviyesi düşük insanların da yaşamak için suya herkes kadar ihtiyaçları var” diye konuştu.

Global Su Kaynakları Temsilcisi Loveness Chibwe, “Buraya gelmeden 2 hafta önce, su sayaçlarıyla ilgili yapılan bir sunuma katıldık. Oradaki en önemli soru, okuma yazma bilmeyen kesimlere nasıl erişebileceğimiz ve onlara bu hizmeti nasıl götürebileceğimizdi. Bu anlamda MASKİ’de yürütülen bu uygulama hakkında bilgilendirildiğimiz için çok memnunum. Sosyal sorumluluk adına böyle özel bir hizmet verilmesi çok güzel. Manisa’yı ziyaretimizden ve bizimle paylaştıkları bilgilerden ötürü çok mutluyum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.