Zor Günlerin İbret Vesikalarını Artık Herkes Okuyabilecek

Zor Günlerin İbret Vesikalarını Artık Herkes Okuyabilecek

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili adayı Musa İlhan öncülüğünde Kurtuluş Savaşı Dönemi 1920-21 ve 22 yıllarında yayınlanan Osmanlıca gazetelerin manşetleri günümüz Türkçesine tercüme...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın Milletvekili adayı Musa İlhan öncülüğünde Kurtuluş Savaşı Dönemi 1920-21 ve 22 yıllarında yayınlanan Osmanlıca gazetelerin manşetleri günümüz Türkçesine tercüme edilerek kitaplaştırıldı. Adeta ibret vesikası niteliğinde olan bu kitapla gençlerin tarih ile bağının yeniden kurulmaya ve Türkiye’nin ne günlerden ne günlere geldiği anlatılmaya çalışılacak.

Daha Önce ‘Kurtuluş’ adını verdiği ve Kurtuluş Savaşı yıllarındaki gazetelerin manşetlerinin derlenmesi ile oluşturulan kitabı hazırlayan Musa İlhan, bir toplumda en büyük tehlikelerden birinin gençlerin tarihle bağının koparılması olduğunu belirtti. Kurtuluş adlı eserinin bugün Ege Ordu Komutanlığı’nda yardımcı ders kitabı ve kaynak olarak kullanıldığını belirten MHP Aydın Milletvekili Adayı Musa İlhan, “Ankara Ticaret Odası’nın arşiv desteği ile hazırladığımız bu eserleri okuyan gençlerimiz bu ülkenin nasıl bir milli mücadele verdiğini ve ülkenin nerden nereye geldiğini çok iyi görecekler. Yrd. Doç. Dr. Mehmet başaran ve Emekli Avukat Hüseyin Avni Çavdaroğlu tarafından çevrisi yapılan ve Aydın Mercek yayınları olarak basılan bu eseri tüm köylere, kurum ve kuruluşlara çevreye duyarlı seçim propagandam çerçevesinde hediye ediyorum” dedi.

“BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERE DAHA SIKI BAĞLANMALIYIZ”

Bugün Türkiye’nin üzerinde oynanan en büyük oyunlardan birinin kültürel yozlaşma ve ülkenin geleceği gençlerin tarihinden koparılması olduğunu belirten Musa İlhan, “Nasıl Japonlar çocuklarını önce Hiroşima’yı anlatıp da yetiştiriyorsa aslında bizim çocuklarımız da Kurtuluş Savaşı’nı Çanakkale’yi çok iyi bilmeli. Bu bilinçle yetişmeli. Bu nedenle bu eserleri önemsiyorum” dedi.

Hazırlanan kitapta Aydın’ı ilgilendiren önemli bilgi ve belgelerin de bulunduğunu kaydeden İlhan, “Bizim amacımız sadece siyaset değil, toplumun bilinçlenmesi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.