Zurna ustaları Manisa’da kampta

Zurna ustaları Manisa’da kampta

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ünlü zurna sanatçılarının katılımı ile zurna kampı başladı.Turgutlu Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen kampta ünlü zurna sanatçıları yer alıyor. Çevre il ve ilçelerden...

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde ünlü zurna sanatçılarının katılımı ile zurna kampı başladı.

Turgutlu Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen kampta ünlü zurna sanatçıları yer alıyor. Çevre il ve ilçelerden yaklaşık 80 kişinin katıldığı kampta, Halil Çokyürekli, Fuat İlbey, Ünal Yürük, Işık Soğukkuyu, Erman Çalgıcı gibi ünlü zurna sanatçıları katılımcılara eğitimler vererek. Bir otelde düzenlenen kampa ziyarette bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, kampın oldukça yararlı geçeceğini ümit ettiğini ifade etti. Akın, "Zurna kampı projesinin zurna sanatçısı Işık Soğukkuyu tarafından ’Turgutlu’da zurna kampı düzenleyelim, bizim mahallemizde çok yetenekli çocuklarımız var. Onlar mahallede öğreniyorlar, fakat bunun bir notası ve melodisi var. Bizde elimizden geldiğince usta olduk. Bu ustalığı diğer usta arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımıza bilimsel olarak aktaralım istiyoruz." Turgutlu Belediyesi olarak 3 günlük zurna kampını gerçekleştirmeye karar verdik. Bununla ilgili adımlar atılarak zurna kampımız başladı. Kampımız, bugün ve yarın da devam edecek, akşam da Turgutlu’da vatandaşlarımıza güzel bir gece yaşatacağız. Bundan sonraki yıllarda bunu geleneksel hale getirerek bizim kültürümüze, zurna kültürüne katkıda bulunmak istiyoruz. En önemlisi de bu alanda çok kaliteli çocuklarımız var ve onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak istiyoruz" dedi.

Zurna sanatçısı Işık Soğukkuyu ise, "Turgutlu’da düzenlediğimiz zurna kampı inşallah bir festival havasına doğru, zurna festivaline doğru inşallah uzun yıllar devam edecek. Buradaki amacımız yetenekli çocuklarımızı keşfederek iyi yerlere gelmelerini sağlamak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.