942'nci Yıl Aydın'da Anıtla Taçlandı
Aydın Belediyesi tarafından yaptırılan Sultan Alparslan heykeli düzenlenen törenle açıldı. Belediye Başkanı Çerçioğlu, "Anadolu'nun kapılarını açan büyük komutanı Aydın'da yaşatacağız" dedi.
AYDIN 24 HABER
Anadolu'nun kapılarının Türklere açılan savaş olan Malazgirt Meydan Muhaberesi'nin 942'inci yıldönümünde, Aydın'ın en büyük Malazgirt Meydanı'na Sultan Alparslan'ın heykeli dikildi. Heykelin açılışına Aydın Vali Vekili Halil Canavar, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 22. dönem Aydın Milletvekil ve Efeler Belediye Başkan aday adayı Mesut Özakcan, Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, İncirliova Belediye Başkanı Fadime Orbay, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Karacasu İl Genel Meclisi üyesi Kenan Tabak, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Ercan Çerçioğlu, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, heykelin etüt çalışmalarının Adnan Menderes Üniversitesi'ne yaptırıldığını hatırlatarak, "Anadolu'nun kapılarını Türklere açan büyük komutan Sultan Alparslan'ı Aydın'da yaşatacağız. Aydın'ın en büyük meydanı olan Malazgirt Meydanı bu heykel ile anılacak" diye konuştu.
Heykelin, dünyanın ikinci büyük şaha kalkmış at heykeli olduğunu söyleyen heykeltraş Mustafa Tunçay,"8 ayda tamamladığımız bu heykel toplamda 15 metre. Sadece atın büyüklüğü 8 metre. 10 ton çamur kullandığımız bu heykel aynı zamanda dünyanın Üsküp'te bulunan heykelin ardından ikinci büyük şaha kalkmış at heykeli" dedi.
Bundan 942 yıl önce Malazgirt ovasondan kendinden kat ve kat güçlü düşmana karşı yapılan kahramanlık destanıyla Anadolu'nun kapılarını Türk milletine açarak bu toprakları bizlere vatan olmasını sağlayan sultan Alparslan'ı Aydın'da yaşatacak olmanın sevincini yaşadıklarını belirten Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Geçmişimizi unutmadan bizi biz yapan değerlerimizle var olduğumuzu bilerek Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği cumhuriyetimizin ışığıyla geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Alparslan'ın kahramanlıkla kazandığı vatan toprakları Atatürk'ün liderliğinde yine kan ve gözyaşı ile vatan toprağı olarak korunmuştur. Böylesi bir tarih çok az bir ulusa nasip olmuştur. Büyük Alparslan'ın kaidesiyle birlikte 15 metre boyundaki anıt heykeli Aydın'ımızın en büyük meydanı olan Malazgirt Meydanı'na ayrı bir anlam, ayrı bir güzellik kattı" şeklinde konuştu.
Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Aydın Şubesi üyelerinin zeybek oyunlarına Başkan Çerçioğlu'nun eşlik etmesi alkışlarla karşılanırken, tören lokma hayrı ile sona erdi.

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.