Aysu Türkoğlu'ndan tarihi başarı: Ka’iwi Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk oldu!

Aysu Türkoğlu'ndan tarihi başarı: Ka’iwi Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk oldu!

Bodrumlu 23 yaşındaki açık deniz yüzücüsü Aysu Türkoğlu, dünyanın en zorlu açık su parkurlarından biri olarak kabul edilen Ka’iwi Kanalı’nı 21 saatte geçerek bu parkuru tamamlayan en genç Türk yüzücü olmayı başardı.

Ultra maraton yüzücüsü Aysu Türkoğlu, dünyanın en zorlu yedi açık su parkurundan oluşan Ocean’s Seven serisinin ilk dört parkurunu daha önce başarıyla geçmişti. Başarılı sporcu, serinin beşinci etabı olan Ka’iwi Kanalı’nı geçmek için geçtiğimiz hafta ABD’nin Hawaii eyaletine gitti.

Aysu, 27 Nisan Pazar günü saat 17.30’da Moloka’i ve O’ahu adaları arasındaki 42 kilometrelik Ka’iwi Kanalı’nda yüzmeye başladı. Sert akıntıları, büyük dalgaları ve denizanalarıyla bilinen zorlu parkurda saatlerce kulaç atan genç sporcu, 21 saatlik bir mücadele sonunda kıyıya ulaştı.

Aysu Türkoğlu’nun bu zorlu yolculuğu, takip botundan görüntülenerek sosyal medya hesaplarından da canlı yayınlandı. Türk bayrağıyla sahile çıkan Aysu, tarihi başarının ardından büyük sevinç yaşadı.

Bu önemli başarıyla Aysu Türkoğlu, Ka’iwi Kanalı’nı yüzerek geçen en genç Türk sporcu unvanını da elde etti.

Aysu Türkoğlu’nun Ocean’s Seven hedefi için iki parkur daha tamamlaması gerekiyor.

aw442915-02.jpg

aw442915-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.