AK Parti Efeler Gençlik Kolları CHP'li Belediyenin yok saydığı camiyi kimsesiz bırakmadı

AK Parti Efeler Gençlik Kolları CHP'li Belediyenin yok saydığı camiyi kimsesiz bırakmadı

AK Parti Efeler Gençlik Kolları Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının 2. yıldönümünde Tekstil Park Camisinde sabah namazı programı gerçekleştirdi. Parkın her yerinde elektrik olmasına rağmen caminin karanlıkta kalması nedeniyle Gençlik Kolları İlçe Başkanı Ozan Ancın, “Camilerimize sahip çıkmak inancı olan herkesin en önemli görevlerinden biridir” diyerek Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Programa AK Parti Efeler Gençlik Kolları İlçe Başkanı Ozan Ancın, AK Parti Efeler Belediye Meclis Üyesi Abdülhamid Burak Aykut, Tügva Aydın İl Temsilcisi Yunus Kaya ve çok sayıda gencin katılımı ile gerçekleşti.

“İNANCI OLAN HERKESİN GÖREVİ”

Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının 2. Yıldönümü nedeniyle Tekstil Park Camisinde sabah namazı programı gerçekleştirdiklerini belirten Ozan Ancın, “Şehrimizdeki elektrik kesintisinde Tekstil Park Cami haricindeki tüm bina ve elektrik direklerine jeneratörden elektrik sağlanırken Caminin lambaları yanmıyordu. Bunun için Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilerini göreve davet ediyoruz. Camilerimize sahip çıkmak inancı olan herkesin en önemli görevlerinden biridir. CHP’li belediyenin yok saydığı camiyi kimsesiz bırakmayacağız” dedi.

Fatih Sultan Mehmed Han’ın 29 Mayıs 1453 tarihinde İstanbul’u fethetmesi ile kılıç hakkı olarak Ayasofya Camii ibadete açıldığını belirten Başkan Ancın, Ayasofya Camii'nin ibadete açılmasının 2. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Ayasofya Camii’nde ezanların okunması, müminlerin secdeye gitmesi İstanbul’un Türk Milleti’nin bir mülkü olduğunun kanıtıdır. Maalesef bir dönem yurdumuzun işgal altında kalması ve yeni kurulan bir devletin konjonktürel sebeplerden dolayı Ayasofya Camii amacı dışında kullanılmış olsa da sonrasında hala müze olarak kullanılmaya inat edilmesi milletimize ve Ayasofya Camii’ne bir zulüm olurdu. 86 yıllık bu zulüm Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın gayretleri ile sona ermiştir. Bizlerde Ayasofya Camii’nin tekrar ibadete açılmasının 2. Yılını sevinçle ve gururla karşılıyoruz. Bugün sabah namazımızı teşkilat mensuplarımız ile Tekstil Camii’nde eda ederek Fatih Sultan Mehmed Han’a, müjdelenmiş ordusuna ve Türk Milleti’nin mirasına sahip çıkan Liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a dualar ettik ve Rabbimize şükrettik. İstanbul’da Ayasofya Camii’ne yapılan zulmün yeryüzündeki hiçbir mabede yapılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz de.”

ak-parti-efeler-genclik-kollari.jpg

cami.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.