Ak Partili Kadınlardan İstihdam Desteği

Ak Partili Kadınlardan İstihdam Desteği

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları ve Menderes Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği programla, yaklaşık 150 kadına Çalışma Bakanlığı’nın KOSGEB ile hazırladığı istihdam uygulaması anlatıldı.

- AK Parti İzmir İl Kadın Kolları ve Menderes Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği programla, yaklaşık 150 kadına Çalışma Bakanlığı’nın KOSGEB ile hazırladığı istihdam uygulaması anlatıldı.

Kadın girişimciliği teşvik için bilgilendirme toplantısı Menderes Belediyesi Nikah ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Çalışma Bakanlığı’na bağlı Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İzmir Güney Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Çanakçı yaptığı konuşmada, tüm dünyada kadınların ekonomiye katılma oranlarının yüzde 49 olduğuna dikkat çekti. İzmir’in, Türkiye’nin 81 vilayeti içerisinde en çok işsizlik sorunu ile karşılaşılan il olduğunu vurgulayan Çanakçı, “Türkiye’de 97 bin işveren kadın olmasına karşılık, 1 milyon 181 bin erkek işveren var. Bu rakam istihdam eden kişi sayısına baktığımızda 18 milyon erkeğe karşı, 7 buçuk milyon kadın. Hükümetimizin verdiği desteklerle tüm kadınlarımıza kendi işinin sahibi olma yolu açılıyor. Daha iyi ve gelişen bir Türkiye için özellikle kadınlarımızın ve gençlerimizin girişimciliğe yönlendirilmesi çok önemli” dedi. KOSGEB tarafından verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak için düzenlendiğini de ekleyen Çanakçı, “Girişimciler bu kurslarla iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmayı hedefinde gidiyorlar. 70 saatlik kurslara katılarak eğitim alan kursiyerlerimiz sertifikalarını alarak işveren olma yolunda ilk adımlarını atıyor” ifadelerini kullandı.

KIZILIRMAK: "HÜKÜMETİMİZİN KADIN İSTİHDAMI PROJELERİNİ ANLATACAĞIZ"

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ise, Kadın Kolları’nın bu etkinliğine Menderes Belediyesi’nin de destek verdiğini KOSGEB çalışmasını kadınlar arasında yayarak onları işveren yapma yolunda olduklarını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da konuyla ilgili başta KOSGEB olmak üzere birçok proje üstünde çalıştığını belirten Kızılırmak, “KOSGEB ve İŞKUR’la kadınlara bilgi aktarılması noktasında bugün burada bulunuyoruz. Eminim ki birçok arkadaşımız kendi işinin sahibi olmak istiyor. Hükümetimizin ve bakanlığımızın bu konuda kadınlara sunduğu destekleri en iyi şekilde aktarmak istiyoruz. KOSGEB İzmir Güney Müdürümüz Sayın Mustafa Çanakçı’ya da bilgilendirme için yanımızda olduğundan teşekkürlerimi sunuyorum. Hükümetimiz kadın istihdamı konusunda birçok proje üretiyor. Bu projeleri 30 ilçemizde anlatarak kadınları kendi iş yerlerinin sahipleri olmalarını sağlamak en büyük hedefimiz” diye konuştu.

AK PARTİLİ KADINLARDAN İSTİHDAM DESTEĞİ

AK PARTİLİ KADINLARDAN İSTİHDAM DESTEĞİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.