AK Partili Sarıgöz’e  Çerçioğlu tepkisi

AK Partili Sarıgöz’e Çerçioğlu tepkisi

AK Parti Kuşadası İlçe Kurucularından Zafer Üstün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulundu. Üstün, Çerçioğlu’nun Kuşadası’nda hayata geçirdiği uygulamaların hukuksuz olduğunu öne sürerek, bu sürece sessiz kalan AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Fatih Sarıgöz’ü de eleştirdi.

Zafer Üstün yaptığı açıklamada, Özlem Çerçioğlu’nun Kuşadası halkına yönelik uygulamalarının “zulüm” boyutuna ulaştığını savundu. Üstün, Kuşadası’na hizmet etmek isteyenlerin önüne sistematik engeller çıkarıldığını ileri sürerek, bu duruma karşı siyasi sorumluluk taşıyanların sessiz kalmasını kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Üstün, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Koltuk kaygısı uğruna Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun hukuksuz uygulamalarına sessiz kalınıyor. Bu sessizlik de, dolaylı biçimde verilen destek de Kuşadası halkına yapılan haksızlığa ortak olmaktır.”

zafer-ustun.jpgÇerçioğlu’nun yönetim anlayışının Kuşadası’na zarar verdiğini öne süren Üstün, ilçede hizmet üretmek isteyenlerin önünün kesildiğini, Kuşadası halkının mağdur edildiğini iddia etti. Bu süreçte yerel yöneticilerin Kuşadası halkının değil, Büyükşehir Belediyesi’nin tutumunun yanında durduğunu savundu.

“BU TUTUMUN BEDELİNİ PARTİ ÖDEDİ”

Zafer Üstün, Özlem Çerçioğlu’nun uygulamalarına karşı net bir duruş sergilenmemesinin siyasi sonuçları olduğunu da belirtti. 2024 yerel seçimlerine dikkat çeken Üstün, bu anlayışın AK Parti’ye Kuşadası’nda ciddi oy kaybı yaşattığını öne sürdü.

Üstün, “Kuşadası’nda daha önce yüzde 27–28 seviyelerinde olan oy oranı yüzde 9’lara kadar düştü. Bu tablo, Çerçioğlu’nun politikalarına karşı durmak yerine sessiz kalmanın sonucudur” dedi.

Açıklamasının sonunda Üstün, Kuşadası’nda yaşanan sorunlara karşı net bir irade ortaya konulması gerektiğini vurgulayarak, “İzleyenlerin değil, Kuşadası için mücadele edenlerin yanında olunmalı” çağrısında bulundu.

Servet TÖZ

r-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.