AK Partili Yavuz, CHP’li Söke Belediyesi’ne yüklendi: “Değil yönetim, koyun bile emanet edilmez!”

AK Partili Yavuz, CHP’li Söke Belediyesi’ne yüklendi: “Değil yönetim, koyun bile emanet edilmez!”

Söke Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi Ersin Solmaz’ın başkanvekilliği yaptığı gün kendisine ve yakınlarına ait olan inşaatlara yapı kullanım izni vermesinin üzücü olduğunu belirten AK Parti Aydın Milletvekili TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkan Vekili Metin Yavuz, “Kendilerine değil yönetim, koyun bile emanet edilmez!” dedi.

Aydın'da CHP'li Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel'in görüşmelerde bulunmak için Ankara'ya gittiği 6 Kasım 2019 tarihinde CHP'li belediye meclisi üyesi Ersin Solmaz başkanvekili olarak atandı. Başkanlık koltuğuna oturan Solmaz, bunu fırsat bilerek mesai bitimine kadar daha önceden eksikleri olduğu için ruhsat verilmeyen kendisine ve yakınlarına ait 3 binaya 'yapı kullanım izni' verdi.

Solmaz'ın yaptığı yolsuzluk sonrası 'Görevi kötüye kullanma ve evrakta sahtecilik' suçlarından geçtiğimiz yıl Söke Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanmıştı. Geçtiğimiz gün karar duruşmasında Ersin Solmaz'a 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Solmaz, cezası onandığı takdirde 4 yıl 2 ay cezaevinde yatacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz şunları kaydetti:

Son günlerde gündemde olan, Söke’de CHP’li meclis üyesinin başkanvekilliği yaptığı gün kendisine ve yakınlarına ait olan inşaatlara yapı kullanım izni vermesinden dolayı Söke Belediyesi’nin adının geçtiği malum skandaldan derin üzüntü duymaktayım.

Maalesef her olayda dile getirmemize rağmen yine bazı şeylerin tekrar edilme gerekliliği duyulmaktadır.

Söke’miz her gün yerinde sayıyorken, icraatlerin konuşulması gerekiyorken, algı, mazeret, yalan ve skandal üretmekten başka bir şey yapmadıkları tekrar ortaya çıkmıştır. Üzücüdür ki, şehr-ül emin dediğimiz kişiler Aydın’ımızı ve Söke’mizi utandırmaya devam etmektedirler. İlgili kişinin adalet önünde yargılanarak gereken cezayı alması mutluluk vericidir. Bu skandala sessiz kalan sözde “millet” ittifakının da milletin vicdanında yargılanacağından, milletin sandıkta muhakeme ve muhasebesini yapacağından şüphemiz yoktur. Görünmektedir ki, kendilerine değil yönetim, koyun bile emanet edilmez! Kendilerine 3 koyun versek, akşama hepsini kaybedip geri dönecekleri aşikârdır.

“MİLLETİMİZE HİZMET ETMEK, ZOR AMA AYNI ZAMANDA ŞEREFLİ BİR İŞTİR”

Belediyecilik, vatandaşla bir arada olmak, el ele, kol kola olmak, vatandaşın zor zamanında yanında olmak demektir. Belediyecilik, her türlü şaibeden uzak durmak, Aydın’ımıza, Söke’mize söz getirmemek, vatandaştan aldığını vatandaş için harcamak demektir. Milletimize hizmet etmek, zor ama aynı zamanda şerefli bir iştir. İnşallah Aydın’ımızda yapılmamış icraatların, verilmemiş hizmetlerin propagandası son bulacak, hemşerilerimiz önümüzdeki seçimlerde AK Belediyecilik vizyonu ile buluşacak ve derin bir nefes alacaktır.

“MİLLETİN DERTLERİNİ ÇÖZMEK GİBİ BİR İSTEKLERİ YOK”

Yönettikleri belediyelerde en temel görevlerini dahi yerine getiremeden, vaatlerini tamamlayamadan, algı ve reklam siyasetiyle şehir yönettiklerini düşünmektedirler. Milletin ihtiyaç ve beklentilerinden uzak, özellikle idari ve mali disiplini eksik bir yönetim anlayışı ile milletimiz karşı karşıya kalmıştır. Üzücüdür ki, milletin dertlerini çözmek gibi bir istekleri yoktur.

"İLK GÜNKÜ AŞKLA"

Milletimiz müsterih olsun, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birlik ve beraberlik içerisinde, 2023 hedefi ve 2053 vizyonlarımız doğrultusunda gece gündüz demeden “ilk günkü aşkla” milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.