AK Partili Yavuz’dan Millet İttifakına “HDP” tepkisi

AK Partili Yavuz’dan Millet İttifakına “HDP” tepkisi

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, PKK’lı bir teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında hiç konuşmayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’na sert çıktı.

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafı basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında hiçbir açıklama yapmayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı’na sert tepki gösterdi.

“HDP'Sİ, İYİ PARTİ'Sİ, CHP'Sİ BİR İTTİFAK KURMUŞ”

Öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafı basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekenin, TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirten Aydın Milletvekili Yavuz, “Güzel hakkında hazırlanan Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyon'a havale edildi. Bay Kemal'in ağzından, bu sözde milletvekili ile ilgili tek kelime duydunuz mu? HDP'ye küçücük bir eleştiri yaptı mı? Hayır. Çünkü orada bir ittifak kurmuşlar. 'Dostlarımız' diye ifade ettikleri Türkiye düşmanları, terör örgütleri ile HDP'si, İYİ Parti'si, CHP'si bir ittifak kurmuşlar,  'Ne yaparsak yapalım, asla bizi birbirimize düşürecek yaklaşım ortaya koymayacağız' diyorlar. Ey Kılıçdaroğlu; senin bu ülkenin bekası, birlik, beraberlik ve kardeşliği için hiçbir desteğin olmayacak mı? Kimlerle nerede iş tutuyorsun, kimlere söz verdin? Seni HDP'ye, Kandil'in siyasi uzantısına bugün bu kadar yaklaştıran nedir? Cumhuriyeti kuran partinin, yolundan bu kadar saparak terörle iltisaklı duruma gelmesinin nedeni nedir?” dedi.

“PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UZANTILARINI PARLAMENTOMUZDA GÖRMEK İSTEMİYORUZ”

“Kendini Millet ittifakı olarak tanımlayanlar Kandil’in kadrolu militanlarına neden ses çıkarmazlar” diye konuşan AK Partili Yavuz şunları kaydetti:

“Kuzuların sessizliğinize bürünenlere buradan sesleniyoruz; bu milletin çocuklarını şehit edenlere ses çıkarmayacaksınız, Şehit yakınlarına kabadayılık yapacaksınız biz susacağız. Biz, şehitler adına, şehit yakınları adına susmayacağız. PKK terör örgütünün uzantılarını parlamentomuzda görmek istemiyoruz. Bu teröristlerden oluşan parlamento, demokratik bir parlamento olamaz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.