Akşener’in kuracağı parti merakla bekleniyor!

AK Parti ve CHP’de seçim takvimi işliyor..

AK Parti Aydın Teşkilatı delege seçimlerini tamamladı, sırada ilçe ve il kongreleri var..

CHP Aydın Örgütü’nde ise delege seçimlerinin startı verildi..

MHP Aydın Teşkilatı derin uykuda…

Görünen o ki AK Parti’nin aksine CHP’de delege seçimleri, ardından ilçe seçimleri ve il seçimleri çok çekişmeli geçecek..

Yani Aydın’da siyaset her geçen gün ısınıyor..

Tüm bunlar bir yana siyaset kulislerinde öncelikli olarak MHP Genel Başkan adayı iken ihraç edilen Meral Akşener’in Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ ile birlikte kurma çalışmalarını sürdürdüğü yeni parti konuşuluyor..

Yeni partinin kuruluşunun Eylül sonu ya da Ekim başında il ve teşkilatlarının yapılandırılması ile hız kazanacağı, bunun için de Akşener ve arkadaşlarının geniş yelpazeli partinin üst kadrolarını oluşturmak amacıyla yaptıkları görüşmelerin tamamlanmasının beklediği belirtiliyor..

Pekâlâ, Aydın’da durum ne?

Meral Akşener’in Aydın’daki temsilcisi konumundaki bir kişiyle konuştum..

Görüştüğüm şahıs, “Servet Bey! 2019 yılında demokrasimiz için çok önemli 3 seçim birden yapılacak.. Yüzde 50+1 oy almak için gerekiyor. Benim derdim Türkiye! Nefis meselesinden uzak durmak için adımı yazmamanızı rica ediyorum” dediği için kendisinden ‘Akşener’in Aydın’daki kurmayı’ diye bahsedeceğim.

Akşener’in Aydın’daki kurmayı, üst yapının oluşturulmasından sonra Aydın Teşkilatı’nın yapılandırılmasına geçileceğini belirterek, yeni partiye Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da büyük ilgi olduğunu, siyasetten yeni bir heyecan, yeni bir oluşum bekleyen vatandaşların sabırsızlandıklarını söylüyor.

“Merkezde birlik, ülkede dirlik” söylemiyle kurulma çalışmaları yapılan partiye merkez sağ, CHP ve AK Parti’den de katılım olacağı ifade ediyor. Nedeni ise vatandaşın mevcut siyasi partilerin halktan kopuk, Aydın’ın ve ülkenin sorunlarına gerçek anlamda çözüm getiren projeler üretmediklerine bağlıyor.

Girip çıktığım yerlerde ben de nabız yokluyorum ve Akşener’in Aydın’daki kurmayını destekler işaretler alıyorum. Vatandaş bir an önce yeni partinin, devreye girmesini bekliyor, vatandaşın heyecanı, siyasette yeni bir aktörün devreye girmesini bekliyor ve istiyor.

 “Aydın’da şuana kadar Akşener’in partisine katılma düşüncesiyle MHP’den toplu bir istifa söz konusu değil..”  dediğimde Akşener’in Aydın’daki kurmayından çok iddialı bir cevap aldım. “Tahminlerin çok üstünde bir sayıda gerçekleşecek olan istifaları bekletiyoruz…”

Demek oluyor ki:

Partinin resmen kurulmasına yakın bir süreçte toplu bir istifa olacağı beklentisi yüksek.. Ancak partinin resmen kurulması ile birlikte diğer teşkilatlarda olduğu gibi MHP AydınTeşkilatı’ndan kırılmalarının beklenmesi sürpriz olmayacak..

Meral Akşener, Aydın’ı yakından takip ediyor.

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden ülkücü camianın yakından tanıdığı isimlerden Gültekin Öztürk’ün vefatını duyar duymaz kızı Avukat Ayça Öztürk’ü arayarak başsağlığı dilemesi Aydın’a kayıtsız kalmadığını gösteriyor.

Aydınlılar da Akşener’in partisine kayıtsız değil ama temkinli…

Söylemler eyleme dönüşecek mi görmek istiyor.

‘Merkez’ söylemi yönetim kadrolarına nasıl yansıyacak bilmek istiyor.

Bu soruya da cevap kurmaydan geldi.

“Gerek kurucularda gerek teşkilatlarda merkez isimlere mutlak yer verilecek.”

***

Kuşku yok ki Akşener’in  kuracağı parti merakla bekleniyor.

Çünkü çok ciddi seçim dönemlerine giriyoruz..

AK Parti-MHP ortaklığı bir sürpriz yapmazsa 2019 yılında 3 seçim birden yapılacak..

Yerel yönetimler, milletvekili genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi var..

2019 yılı pek çok açıdan hayati önem taşıyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum