Ankara kürtaj işlemi ile istenmeyen gebeliğin sonlandırılması

Ankara kürtaj işlemi ile istenmeyen gebeliğin sonlandırılması

İstenmeyen gebeliğin meydana gelmesi ya da tıbbi sebeplerden ötürü gebeliğin sona ermesinin gerektiği durumlarda Ankara kürtaj işlemi gerçekleştirilir.

En genel tabiri ile bu işlem sırasında rahmin iç kısmı kazınarak temizlenmesi sağlanır. Kadınların düşündüklerinin aksine kürtaj işlemi yalnızca gebeliğin sonlandırılması adına tercih edilmez. Aynı zamanda inceleme yapılması amacıyla rahmin içerisinden parça alınması gerektiği zaman da kürtaj yapılır. Türkiye’de kürtaj işlemi için yasal sınır gebeliğin 10. haftasına kadarki süreçtir. Var olan yasal sınır içerisinde en uygun haftada tespit edilecek istenmeyen gebelik için Ankara kürtaj işlemi yapılabilir. Bu aşamada en az risk ile kürtajın yapılabilmesi adına mutlaka tecrübeli bir uzman ile iletişimi ile iletişime geçilmesinin önemi son derece büyüktür.

Kürtaj İşlemi Nasıl Yapılır?

Başarılı ve sorunsuz bir şekilde Ankara kürtaj işleminin yapılabilmesi adına ilk aşamada ultrason muayenesi yapılarak gebelik haftasının net bir şekilde belirlenmesi gerekir. Çünkü kimi zaman kadınlar gebelik haftası hesaplaması yaparken yanlış yapmakta ve bunun sonucunda da beklenenden daha ileri gebelik haftalarına ulaşılabiliyor. Ve bunun sonucunda kimi zaman kürtaj için yasal olan sınır aşılıyor. Gebelik haftası hesaplanması sırasında son görülen adetin ilk günü esas alınmalıdır. Net olarak gebelik hesaplaması yapılamıyorsa, mutlaka adet gecikmesi ile beraber gerekli testler yapılarak ultrason çekilmesi önemli olmaktadır.

Vakum Ankara kürtaj işlemi öncesinde yapılacak işlem konusunda gerekli olan detayların her biri hastaya ve yanında yakını gelmişse yakınına anlatılarak akıllarında herhangi bir soru işareti kalması engellenir. Muayenehane koşullarında yapılmakta olan kürtaj işlemi ağrı hissinin ortaya çıktığı işlemlerden bir tanesidir. Bundan dolayı da kişinin acı hissetmemesi adına işlem öncesinde kimi zaman lokal anestezi kimi zaman da sedasyon ile anestezi uygulaması yapılır. İşlem anestezi uzmanı tarafından gerçekleştirilmektedir. Anestezi sonrasında ise kürtaj işlemi başlar.

Kişiye özel tek kullanımlık plastik spekulum vajinaya dikkatli şekilde yerleştirildikten sonra iyotlu antiseptik solüsyon kullanılarak rahim ağzı ve vajina temizlenerek sterilizasyon sağlanır. Rahim ağzı tenakulum ile tutulup rahim ve rahim ağzı kanalının stabil hale getirilmesinin sonrasında histeromatri isimli streil alet kullanılarak rahim boşluğunun büyüklüğü değerlendirilir. Eğer ki bu süreçler ultrasın ile beraber yapılırsa, Ankara kürtaj işlemi sırasında sorunlarla karşılaşma olasılığının da en aza indirilmesi mümkün hale gelir.

Vakum kürtaj işlemi yapılırken plastik, negatif basınçlı şırınga ve bu şırıngaya uyumlu farklı çaplara sahip plastik karman kanüller kullanılır. En uygun çaptaki karman kanülün rahim boşluğuna ulaşabilmesi adına gerekli görüldüğü durumda steril bujiler kullanılarak rahim ağzının genişletilmesi sağlanır. Kimi durumlarda rahim ağzı bölgesinin yumuşaması ve işlemin çok daha güvenli ve kolay şekilde gerçekleştirilmesi adına kürtaj öncesinde ağızdan ilaç kullanımı da mümkündür. Tek kullanımlık steril aletler ile gerçekleştirilen vakum Ankara kürtaj işlemi sonrasında kişi günlük yaşamına herhangi bir sorun ortaya çıkmadan dönebilir.

Kürtaj Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yapılacak Ankara kürtaj işlemi sonrasında kanama ve enfeksiyon konusuna çok dikkat edilmesi gerekir. Enfeksiyondan korunmak adına kürtaj sonrasındaki 10 günlük süreçte deniz, küvet, jakuzi gibi aktivitelerden kaçınmak gerekir. Bu aşamada ayakta duş almak sorun olmaz. Enfeksiyondan korunmak adına ise 2 hafta cinsel ilişkiye girmekten kaçınmak ve en az 3 gün antibiyotik kullanmak gerekir. Kürtaj sonrası ilk günlerde ağrı olması son derece normaldir. Hafif düzeyde olacak ağrılar için ağrı kesici kullanılabilir. Önemli tıbbi uygulamalardan biri olan kürtaj konusunda detaylı bilgi almak isteyenler, https://www.ozelkurtaj.com/ üzerinden uzman isimler ile iletişime geçebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.