Antep yöresel ürünler

Antep yöresel ürünler

Bazı şehirler, insanların hafızasında diğer hiçbir yerde olmayan özellikleri ile kalırlar.

Gaziantep denildiğinde de akıllara enfes lezzetler ve o lezzetleri oluşturun birbirinden özel yöresel ürünler gelmektedir.

Gaziantep ülkemizin mutfağıdır. Bu topraklarda yetişen ürünler, bu toprakların kültürü ile yoğrularak oluşturulmuş, birbirinden lezzetli yemeklerin temelini oluşturmaktadır.

Antep Yöresel Ürünler sitesi mutfakların eşsiz lezzetlerin oluşmasını sağlayan ürünler ile buluşmasını sağlayan bir köprüdür.

Antep’in Yöresel Ürünleri Nelerdir?

Oldukça geniş bir yelpazede sunulan, bazı yöresel ürünler şu şekildedir;

Gaziantep tatlıları; olmazsa olmaz antep fıstıklı baklavalar ve çeşitleridir.

Baharat, salça, biber; Gaziantep ilinin birbirinden lezzetli ve organik ürünleridir. Ancak bu ürünler kadar meşhur bir diğer ürün ise Antep tatlı ve şekerleme ürünleridir.

Antep fıstığı; Coğrafi işaret sahibi bir üründür. En çok ilgi gören ürünlerin başında gelir. Ülkemizin her noktasına ve dünyanın birçok yerine gönderimi sağlanır.

Antep Şekerleme Ürünleri; Cevizli sucuk, lokum çeşitleri, bastık, fıstıklı muska, fıstık ezmesi ve daha birçok çeşit, özel aromaları ve damak çatlatan lezzetleri Antep yöresel ürünler sizleri bekliyor.

Salça Çeşitleri; Doğal, sağlıklı ve hijyenik olarak imal edilmiş güneşte kurutulmuş tamamen ev yapımı salçalardır.

Köy ürünleri; Zeytin, bal, çökelek, peynir, tereyağı, nar ekşisi, koruk suyu, tarhana, kahke, kuru dut, bastık, dilme, elma kurusu, firik Antep yöresel ürünler tarafından sunulmaktadır. Daha fazlası için web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Organik ürünler; Kurutulmuş sebze ürünleri, soslar, yöresel kahvaltı çeşitleri, ev yapımı turşular, bitkisel yağlar ve bitkisel sabun ve bakım ürünleri.

Baharatlar ve şifalı otlar; Yemeklere eşsiz tatlar sağlayan ve onlara seviye atlatan yöresel ürünler arasında en başta gelenler baharatlardır. Bunun yanı sıra vücuda birçok faydası olan bitki ve şifalı ot çeşitlerini Antep Yöresel Ürünler sitesinde bulunmaktadır.

Kaynak: https://antepyoreselurunler.com/

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.