Arkadaşlık sitelerinde bunu asla yapmayın

Arkadaşlık sitelerinde bunu asla yapmayın

Zaman, fark edeceğimiz zamandan daha hızlı geçiyor. Örneğin, ilk modern tarzdaki arkadaşlık sitesinin yakında otuz yaşında olacağını biliyor muydunuz? Match.com'dan bahsediyoruz. Başka bir örnek Tinder'dır. Bunun birkaç yıldır faaliyet gösteren nispeten yeni bir hizmet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

Tinder uygulaması, on yıl önce Eylül 2012'de piyasaya girmiştir.

Diğer birçok site de yeni olmaktan uzaktır. Örneğin, Badoo 2006'dan beri, Bumble 2014'ten beri ve eHarmony Ağustos 2000'den beri mevcuttur. Çevrimiçi arkadaşlık formatının yeni bir olgu olmaktan uzak olduğunu kastediyoruz. İnternet kullanıcılarının uzun bir süredir bunu biliyor ve maksimumda seviyede kullanmaları gerekiyor gibi görünüyor . Ama yine de ortak hatalar yapmaya devam ediyorlar. Bugün işte bu hatalardan bahsetmek istiyoruz. Ve aynı zamanda bu hatalardan nasıl kaçınılacağından da.

2022 yılında arkadaşlık sitelerinde yapılan EN BÜYÜK 9 hata

Hata #1. Profil fotoğrafı — sıradan bir telefon selfie’si

Birçok insan böyle bir resmin bir arkadaşlık sitesi için oldukça uygun olduğunu düşünüyor. Ama bu doğru değil. Evet, böyle bir fotoğraf oldukça doğal ve canlı olabilir fakat nüanslar da mevcuttur. Öncelikle birçok akıllı telefonun kamerası, görünüşünüzü fark edilir şekilde değiştiren bir güzellik etkisi yaratır. İkincisi, fotoğrafa yalnızca yüzünüz yerleştirilir ki bu prensipte görünüş ile ilgili doğru bir fikir vermez. Yarım boy portreler ve tam boy fotoğraflar çok daha uygundur.

Hata #2. Pandemi ve genel olarak olumsuz olaylardan konuşma

İnanın, arkadaşlık siteleri ve uygulamalarındaki diğer insanların zaten yeterince sorunu var. Ve siz durumu tırmandırırsanız, kesinlikle bu iyi olmaz. Hiç kimse kadercilerle ve sürekli olumsuz kişilerle ilişki kurmaktan hoşlanmaz. Olumlu olmaya çalışın ve daha güzel konuları tartışın. Ve böylece iletişim çok daha iyi olacaktır.

Hata #3. Konuşma içerisinde aşırı argo kullanımı

İnternette iletişim canlı diyalogdan farklıdır — bu bir gerçektir. Bazen çeşitli argo sözcükleri, cümleleri, emojileri, GIF'leri ve benzerlerini bırakmak zor olabilir. Ama inanın çoğu durumda sadece iletişimi bozarlar. Özellikle çok fazla varsa. İnternet argosunun kullanılmasında yanlış bir şey yoktur. Sadece fanatiği olmadan, ölçülü kullanın.

Hata #4. Kuruntu girişimleri

İnternette başarılı, zengin bir insan, gerçek bir yaşam ustası imajı yaratmak çok kolaydır. Hatta birçoğu bu imajı uzun süre korumayı başarır. Ama unutmayın ki er ya da geç gerçekler nasıl olsa ortaya çıkacaktır. Ve rolü ne kadar uzun süre oynarsanız, sizin için o kadar kötü olur. Her şeyden önce kendinizi aldattığınızı unutmayın. Eğer düpedüz bir aldatma ile başlıyorlarsa, gelecek vaat eden tanışma ve ilişkiler söz konusu olamaz.

Hata #5. Arkadaşlık sitesinden öteye gitmede isteksizlik

Dünya çapında milyonlarca insan, arkadaşlık siteleri ve uygulamalarının diğer insanlarla tanışabileceğiniz, yeni arkadaşlar edinebileceğiniz ve bir ruh eşi arayabileceğiniz neredeyse tek platform olduğundan emin. Bu hatalı bir görüştür. En azından görüntülü sohbet ruletlerini kullanmanızı öneririz. Roulet chat, prensibi rastgele kullanıcıları video bağlantısı yoluyla bağlamak olan bir site veya uygulamadır. Bu, size zaman ve efor kazandırabilecek klasik arkadaşlık uygulamalarına harika bir alternatiftir. En ilginç görüntülü sohbet ruletleri arasında ChatRoulette, ChatRandom ve Chatroulette Türkiye sayılabilir. Herhangi bir nedenle sohbet ruletlerini hala kullanmadıysanız, denemenizi tavsiye ederiz. Beğeneceksiniz.

Hata #6. Görüntülü sohbet ruletinde veya bir arkadaşlık sitesinde iletişim kurarken acele etme isteği

Çevrimiçi arkadaşlıkta acele etmek iyi bir şey değil. Birçok kişi çevrimiçi iletişimi mümkün olan en kısa sürede çevrimdışına taşımaya çalışır. Partneri tam olarak tanımak için zamanları yoktur fakat onlarla arkadaşlığa ve bugün bile gerçek hayatta buluşmaya hazırlar. Acele etmeyin! Partnerinizi çevrimiçi olarak ne kadar iyi tanırsanız, çevrimdışı ortamda hayal kırıklığına uğrama riskiniz o kadar az olur. Covid-19 aşılarının ortaya çıkması ve karantina kısıtlamalarının gevşetilmesi ile insanlar canlı iletişim eksikliğini gidermeye çalışıyor, bu yüzden acele kararlar veriyorlar. Daha bilinçli olmanızı ve acele etmemenizi tavsiye ederiz. Çünkü acele etmek tamamen gereksizdir.

Hata #7. Sadece en popüler arkadaşlık hizmetlerini kullanmak

Arkadaşlık sitelerini seçme ve kullanma konusunda deneyimi olmayan bir kişi en bariz seçimi yapacaktır — en çok kullanıcıya sahip hizmeti seçmek. Arkadaşlık siteleri ve uygulamaları arasında bu muhtemelen Tinder ve Badoo ve görüntülü sohbet ruletleri arasında — Omegle veya ChatRoulette. Yalnızca kitlenin miktarına odaklanmamanızı öneririz. Nicelik her zaman iyilik anlamına gelmez. Genellikle, daha küçük bir kitleye sahip bir sitede, yeni arkadaşlar ve bir ruh eşi bulmak daha kolaydır. Özellikle belirli bir grup insanın çıkarları için yapılmış niş bir platform ise. Örneğin vejetaryenler, evcil hayvan severler veya dindar Hıristiyanlar.

Hata #8. Boş bir hesap ve hakkınızdaki gerekli bilgilerin eksikliği

Size bir kez daha bir arkadaşlık sitesinde kendinizden bahsetmenize gerek yokmuş gibi görünebilir. Sonuçta partner tanışma sırasında sizinle ilgili her şeyi öğrenecektir. Ama inanın profilde kısa bilgi olmazsa partner de olmaz. Bize kendinizden, ilgi alanlarınızdan ve hobilerinizden bahsedin, duygularınızı ve deneyimlerinizi paylaşın. Diğer insanların ilgisini çekmenin ve çok yönlü ve ilginç bir insan olduğunuzu göstermenin tek yolu budur. Profil bilgilerini doldurmak için kesinlikle zamanınız ve isteğiniz yoksa, seçiminiz sohbet ruletidir. Burada kayıt olmak ve bir profil doldurmak ya hiç gerekli değildir ya da minimum zaman alır. Birkaç tıklama ve anında hayatınızda ilk kez gördüğünüz ilginç bir insanla konuşmaya başlarsınız.

Hata #9. Çevrimiçi arkadaşlığa “pasif” yaklaşım

Bir arkadaşlık sitesindeki pasif varlığınızın en azından bazı olumlu sonuçlar vermesini beklememelisiniz. Gerçekten yeni arkadaşlar veya ruh eşi bulmaya odaklanmışsanız, çaba göstermeniz gerekecektir. Aktif olun, arkadaşlık sitesindeki tüm gerekli alanları, kendinizle ilgili bilgileri doldurun ve güncelleyin. Diğer kullanıcıların profillerini keşfedin, size en uygun olanları arayın, yazmaktan korkmayın. Ancak bu şekilde istediğinizi elde edebilirsiniz. Yalnızca pasif bir gözlemci olarak kalarak, bundan sonra %99 hep öyle kalırsınız. Hedefe ancak ona doğru ilerleyenler ulaşır. Bunu hatırlayın ve gelecek vaat eden tanışmaları yakalamak uzun sürmeyecektir.

Özetlemek gerekirse: tüm hataları tamamen ortadan kaldırmak mümkün mü?

Herhangi bir işteki her hata bir deneyimdir. Ve hepsini hesaba katmamak imkansız. En yaygın olanlardan sadece birkaçını listeledik. Bu bilgilerin başka birinin deneyiminden öğrenmenize, çevrimiçi arkadaşlığı daha keyifli, daha verimli ve daha umut verici hale getirmenize yardımcı olacağını umuyoruz.

Elbette herkes hata yapar. Ama bu oldukça normaldir. Yalnızca doğru ve %100 etkili çevrimiçi arkadaşlık algoritması yoktur. Amacımız, onu mümkün olan en kısa sürede bulmanıza yardımcı olmaktır. İyi şanslar!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.