Aşk İle Sevgi Arasındaki Fark Nedir?

Aşk İle Sevgi Arasındaki Fark Nedir?

EN çok karşılaşılan sorulardan bir tanesi 'Sevgi ile Aşk arasında ki fark nedir?'

Aşk ve Sevgi... İkisinin de iklimleri birbirine benzesede, mayaları ortak karılsa da biri diğerinin nedeni, öteki o nedenin sonucudur aslında. Bu konuya açıklık getirmek için bu Bence'yi yazmaya karar verdim. Hep beraber bakalım fark neymiş?

Aşk Nedir? Aşık Olunca Nasıl Hissederiz?

Aşk ve Sevgi... İkisinin de iklimleri ve ilimleri birbirine benzese de mayaları ortak karılsa da biri diğerinin nedeni, öteki o nedenin sonucudur aslında. Aşk, o büyük efsane sevgiden yola çıkmış her bahtı güzelin kavuşmak istediği son duraktır. İçinden, bin bir ayrı ve güzel duygunun sanki tek bir kazanda kaynatılıp sunulduğu bir lezzettir. Birine aşık olduğunuz da içiniz kıpır, kıpır olur sebepsiz seversiniz onu. Sanki mideniz de kelebekler uçuşur öyle bir haz verir aşık olmak. Ama, gerçekten elde etmesi bir o kadar zordur KS üyeleri.

Eliniz de olmadan aşık olursunuz, aşık olacağınız kişiyi seçemezsiniz. Ama, seveceğiniz kişiyi seçebilirsiniz.

Peki Sevgi Neydi? Aşk'tan Bu Derece Kendini Soyutlayan...

Sevgi, o bize bir bahar haberi veren aşk'ın bir nedeni yani başlangıcıdır. Ama, kimi zaman bir seçimle başladığını da eklemek boynumun borcu. Belki sorularda da görürürüz ya hani 'Yakın arkadaşımdı aşık oldum' diye işte o sevmeyi seçtiğimiz insandır. Fakat, gerçek aşka neden olması için de o sevginin pişerek olgunlaşması ve kıvamını bulması gerekir ki gerçekten aşık bir nedeni olsun.

Aşk aniden parlayabilir, o yüzden sevginin de neye duyduğumuz ve nasıl duyduğumuz bir sevgi olduğunu anlamak gerekir. Mesela Anne, Baba, Arkadaşlarımızı severiz çünkü Anne-Baba ölene dek yanımızda olur, arkadaşlarımızla ise dertlerimizi, sırlarımızı paylaşırız bu sevgi bambaşkadır. Yanlış bir düşünceye kapılıp ben yakın arkadaşıma mı aşık oldum diye kendi kendinizi yiyebilirsiniz KS halkı.

O halde bize düşen aşık olmayı bilmek için sevmeyi de bilmek gerektiğidir. Nasıl ki ürün vermesi için tarlaya doğru mevsim ve malzemelerle ekim yapılırsa severken de doğru malzemeleri kullanalım ki yanlış kişiyi sevmişim demeyelim.

Sevgi, hayatın temelini oluşturur ve yaşamın devamlılığı için şarttır...


 

Evet, sevmek de aşık olmak da gönül işi olsa da önemli olan bu neden ve sonucu doğru şekilde birbirine ekleyip bahara erişmek gerek. Yoksa bakarsınız baharı beklerken, kara ve sevimsiz bir kış dayanmış kapınıza...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.