ASTO Gezi Parkında Çıkan Olayları Protesto Etti

ASTO Gezi Parkı'nda Çıkan Olayları Protesto Etti

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olayları protesto etti.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki, İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olayları protesto etti. ASTO binasında açıklamada bulunan Tiryaki, İstanbul'da Gezi Parkı'nın betonlaşmasıyla ilgili demokratik kitle örgütlerinin başlatmış oldukları masumene tepkinin, devletin kolluk kuvvetlerinin aşırı güç, orantısız güç kullanması nedeniyle 160'ın üzerinde vatandaşın yaralanmasını ve 3 kişinin ölümüne sebebiyet verdiğini öğrendiklerini söyledi.

Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olaylar nedeniyle, Türkiye'nin büyük şehirlerinde de demokratik kitle örgütleri eylemler yaparken, televizyonda eğlence programlarının devam etmesini eleştiren Tiryaki, olaylara karşı duyarsız bir topluluk meydana getirilmek istendiğini öne sürdü.

Türk toplumu geleneksel dayanışma gücüyle Türkiye'nin büyük şehirlerinde başlatılmış olan Gezi Parkı'nın betonlaşmasına karşı yapılan eyleme Aydın'dan ASTO olarak tam destek verdiklerini ifade eden Tiryaki, "Gezi Parkı'nda polisin orantısız güç kullandığını düşünüyoruz. Orada 5 bine yakın masumane vatandaşa karşı bir fiil panzer ve plastik mermi kullanılmıştır. Polis plastik mermileri teröristlere bile kullanmazken masıum insanlara karşı kullanarak ölüml ve yaralanmalara neden olması bizi son derece üzmüştür" dedi.

Yaşanan olayları şiddetle kınıadıklarını kaydeden Tiryaki şöyle konuştu: "Gezi Parkı'nın yeşil alan olarak kalmasını istemek ileri demekrasi olduğu söylenen ülkemizde vatandaşlarımızın en doğal haklarıdır. Bir gün önce devletin zabıta ve polis kuvvetleri tarafından oradaki eylem yapan kişilerin çadırlarının yakılması özel şahsi mallarının yakılmasını bugün yaşanan olaylşarın habercisi olarak görüyoruz. Demojkratik kitle örgütü olarak bu tür olatylara tepkisiz kalmayacağımızı kamuyoyuna duyuruyoruz. Sesimizn tüm Türk ve dünya kamuoyuna duyurulması için bu tür eylemlerin hergün yapılmalıdır. Türk toplumunun duyarsız olmadığını, Aydın halkı olarak, sivil toplum olarak göstermek istedik. Türkiye'nin değişik illerinde yapılan eyleme biz de Aydın'dan ses vermek istedik."

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

006-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.