“Atık benim için katıktır”: Muğla’da çöpler sanata dönüşüyor
Muğla’nın Menteşe ilçesinde yaşayan sanatçı Özer Koç, günlük hayatta atık olarak görülen nesneleri sanat eserine dönüştürerek hem çevre bilinci oluşturuyor hem de dikkat çeken çalışmalara imza atıyor.
Menteşe ilçesinde yaşayan sanatçı Özer Koç, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak oluşturduğu eserlerle sanata farklı bir bakış kazandırıyor. Koç, günlük hayatta çöpe giden birçok nesneyi tablolarında yeniden hayat bulduruyor.

Sanatın sınırlarını zorlayan çalışmalarıyla dikkat çeken Koç, doğa bilinci ile estetiği bir araya getirerek alışılmışın dışında teknikler kullanıyor.

“HER ŞEY İLHAM KAYNAĞI OLABİLİR”
Kullandığı malzemelerin çeşitliliğiyle öne çıkan Koç, sanat anlayışını şu sözlerle anlatıyor:
“Günlük hayatta kullandığımız herhangi bir şey ilham kaynağım olabiliyor. Sabah içtiğim çayın posasını kurutup resimde doku elde etmek için kullanıyorum. Portakal filelerini saç figürüne dönüştürüyorum. Hatta kırık bir ukulele bile bir tablonun parçası olabiliyor.”
“ATIK BENİM İÇİN KATIK”
Sanatında nesnelerin ruhuna odaklandığını belirten Koç, malzemeyle kurduğu bağı ise şu sözlerle özetliyor:
“O nesne orada uyuyorsa yerini bulmuş demektir. Atık bu anlamda benim için bir katık.”
SANATLA ÇEVREYE MESAJ
Koç’un eserleri sadece görsel bir zenginlik sunmakla kalmıyor, aynı zamanda çevreye yönelik güçlü mesajlar da içeriyor. Plastik atıklar ve eski ayakkabı tabanlarıyla hazırladığı çalışmalarda doğanın tahribatına dikkat çekiyor.

“Doğada yüzlerce yıl yok olmayan bir malzemeyi sanata dönüştürerek aslında bir uyarı veriyorum” diyen sanatçı, her eserinde doğa ve insan ilişkisini sorgulayan bir anlatım sunuyor.
MUĞLA SANATINA FARKLI SOLUK
Mozaik ve modern sanatı harmanlayan Koç, taşlardan kaya tuzuna kadar pek çok farklı malzemeyi eserlerinde kullanarak her objeye yeni bir kimlik kazandırıyor.
Sanatçının çalışmaları, hem geri dönüşümün önemini hatırlatıyor hem de Muğla’nın sanat hayatına çevreci ve özgün bir katkı sunuyor.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.