Atık malzemeler sanat eserine dönüştü

Atık malzemeler sanat eserine dönüştü

Aydın’ın Buharkent ilçesinde öğrenciler ve kursiyerler, atık malzemeleri geri dönüşüm teknikleriyle sanat eserine dönüştürdü. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen Sıfır Atık Sergisinin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

İlkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve Halk Eğitim kursiyerlerinin hazırladığı birbirinden özel eserler, sergi alanında davetlilerin beğenisine sunuldu. Etkinlikte, plastik şişelerden yapılan vazolar, kavanozlardan hazırlanan saksılar, atık iplerden örülen kolye, bileklik ve anahtarlıklar, eski tava ve kiremitlerin dönüştürüldüğü dekoratif tablolar büyük ilgi gördü.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezerek, öğrencilerden ve kursiyerlerden yaptıkları ürünler hakkında bilgi aldı. Katılımcılar, geri dönüşüme kazandırılan atık malzemelerin sanat eserine dönüşmesini memnuniyetle karşılarken, eser sahiplerini tebrik etti.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol da etkinliğe katılarak, çevre bilincini artıran bu anlamlı organizasyonu desteklediklerini ifade etti. Başkan Erol, yaptığı açıklamada,

"Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen Sıfır Atık Sergisi’nin açılışına katıldık. İlk, orta ve lise öğrencilerimiz ile kursiyerlerimizin emekle hazırladığı ürünleri ilgiyle gezdik. Çevreye duyarlılık kazandıran bu güzel organizasyon için emeği geçen tüm öğrencilerimize, kursiyerlerimize ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum. Daha temiz ve sürdürülebilir bir Buharkent için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Sergi, çevreye duyarlılık ve geri dönüşüm farkındalığı oluşturması açısından takdir topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.