Ayak Kokusu İçin Çözüm Önerileri

Ayak Kokusu İçin Çözüm Önerileri

Sizi ve çevrenizdekileri rahatsız eden en etkili kokulardan biri olan ayak kokusunu yok etmek için ipuçları...

Ayak kokusu giderilmediği takdirde başta kişinin kendisi olmak üzere etrafındaki insanları da rahatsız eden bir problemdir. 
Bunun giderilmesi için işte bazı yöntemler:

Gargara
Ağız kokusunu yok etmek için kullandığınız ağız ve diş gargaraları ayaklarınız için de işe yarayabilir. Gargara hem ölü derileri alır hem de bakterileri yok eder. Ağız gargarası içinde ayaklarınızı 10 dakika bekletmeniz yeterlidir.

Karbonat
Karbonat, ayaklarınızın terlemesi ve ter kokması üzerinde en etkili yöntemlerden biridir. Karbonat, PH dengesini sağlar, ayakları kuru tutarak bakterilerin çoğalmasını önler. Ayakkabılarınızın içine karbonat serpmeniz yeterlidir.

Lavanta
Ayaklarınıza pedikür yaptırdığınız zaman pedikür suyuna birkaç damla lavanta yağı damlatın. İnanılmaz güzel bir koku sağlamanın yanısıra ayaklarınızı rahatlatır aynı zamanda önemli antifungal (mantar enfeksiyonu) gücüne sahiptir.

Sirke
Sirke, mutfaklarda, saç derisi kaşıntısında, parlak saçlar için olduğu kadar, ayak tabanları içinde çok yararlıdır. Ayak kokularının yok edilmesi için ılık suyun içine bir miktar elma veya üzüm sirkesi koyun. Ayaklarınızı 15 dakika süreyle içinde bekletin.

Ponza taşı
Ölü deriler koku yayılımına sebep olduğundan ayaklarınızın zaman zaman ölü derilerden arındırılması gerekir. Bunun için hafta en az bir kez ponza taşı ile ayaklarınızın altını ve topuklarınızı ovun.

Epsom tuzu
İngiliz tuzu olarak da bilinen epsom tuzları ağrıyan kasları yumuşatmak için evlerde ilaç olarak kullanılmıştır. Suyun içine karıştıracağınız epsom tuzları ile ayaklarınızı rahatlatacağınız gibi, bakteri ve mantarları da yok edebilirsiniz.

Limon
Yarım limon ile ayaklarınızı ovun. Hem ayak kokunuz gidecektir hem de ayaklarınız üzerinde bulunan ölü deriler yok olacaktır aynı zamanda narenciye gibi de yumuşak olacaktır.

Siyah çay
Siyah çayda önemli antibakteriyel madde olan tannik asittir. Demlediğiniz çayın içinde ayaklarınızı 30 dakika boyunca bekletin. Ayak kokularınızın yok olması için bu uygulamayı haftada üç kez yapın.

Adaçayı
Bitkisel ilaçlar bir çok çareye devadır. Adaçayını demleyin. Gerçekten anti-inflamatuar faydalarını almak için ayaklarınızı adaçayı ve su karışımı içinde 30 dakika boyunca tutun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.