Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gergin oturum: Çerçioğlu meclisi erteledi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gergin oturum: Çerçioğlu meclisi erteledi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişinin ardından ikinci kez toplandı. Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen oturuma, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlık etti.

Çerçioğlu’nun CHP’den ayrılarak AK Parti’ye katılmasıyla yakından takip edilen meclis, geçtiğimiz hafta yaşanan gergin tartışmaların gölgesinde yeniden bir araya geldi. Geçen hafta cuma günü yapılması planlanan oturum, CHP ve AK Partili üyeler arasında çıkan sert tartışmalar nedeniyle ertelenmişti. Ertelenen oturum bu hafta aynı saatte başladı.

Toplantı öncesinde belediye binası çevresinde ve meclis salonunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis ekipleri giriş-çıkışlarda sıkı kontrol uygularken, salon etrafında güvenlik çemberi oluşturuldu.

Aydın Valisi Yakup Canbolat da toplantı öncesinde AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem ve CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı’yı makamında kabul ederek meclisin huzur ve sükunet içerisinde gerçekleşmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Ancak mecliste tansiyon yeniden yükseldi. CHP Grubu, valiliğin “izleyici alınmaması” tavsiyesine uyarak yalnızca ilçe başkanlarıyla toplantıya katılırken, izleyici locasının AK Partili isimler ve belediye personeliyle doldurulduğu dikkat çekti. CHP Meclis Grup Başkanı ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile CHP’li üyelerine söz hakkı tanımayan ve sözlü tartışmalara giren Başkan Çerçioğlu, gerginliğin artmasına yönelik söylemlerde bulundu.

Oturuma 10 dakika ara veren Çerçioğlu, aranın ardından toplantıya devam etmeyerek meclisi 14 Ekim’e erteledi.

Haber: Servet TÖZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum