“Aydın İçin Birlik, Aydın İçin Ortak Akıl” mesajı: Tüm vekillerden Ulaştırma Bakanı’na ortak ziyaret

“Aydın İçin Birlik, Aydın İçin Ortak Akıl” mesajı: Tüm vekillerden Ulaştırma Bakanı’na ortak ziyaret

Aydın’ın ulaşım ve altyapı sorunlarına kalıcı çözümler üretmek amacıyla siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir araya gelen Aydın heyeti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti. Ziyaret, “Aydın İçin Birlik, Aydın İçin Ortak Akıl” anlayışının güçlü bir örneği olarak kayıtlara geçse de, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun heyette yer almaması dikkat çekti ve kamuoyunda tepkilere yol açtı.

Başkan Çerçioğlu’nun katılmadığı ziyarette; Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Aydın Milletvekilleri Ömer Özmen, Mustafa Savaş ve Seda Sarıbaş, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül ile İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş yer aldı. Heyete ayrıca Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ve Aydın Ticaret Borsası Başkanı Fevzi Çondur da eşlik etti.

AYDIN’IN ORTAK TALEPLERİ BAKANLIĞA SUNULDU

Gerçekleşen görüşmede Aydın’ın acil çözüm bekleyen ulaşım ve altyapı meseleleri Bakan Uraloğlu’na detaylı biçimde iletildi. Öne çıkan talepler arasında:

  • Aydın Çıldır Havalimanı'nın sivil uçuşlara açılması,
  • Söke Sazlı yolu ve Söke-Kuşadası Kavşağı’ndaki yoğun trafiğe çözüm üretilmesi,
  • Aydın-Çine-Güllük Demiryolu Projesi’nin hızlandırılması,
  • Nazilli-Beydağ-Ödemiş güzergâhındaki karayolunun iyileştirilmesi,
  • Çamlık Tüneli’nin ihale sürecinin başlatılması gibi başlıklar yer aldı.

ÖZMEN: “AYDIN İÇİN ORTAK AKIL DEVREDE”

AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, Aydın’ın tüm temsilcilerinin ortak akılla hareket ettiğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Bu toplantı, Aydın’ın geleceği için birlikte hareket etmenin en somut göstergelerinden biridir. Tüm siyasi partilerden milletvekillerimizin, yerel oda temsilcilerimizin ve Valimizin katılımıyla Bakanımıza Aydın’ın taleplerini bir ağızdan ilettik. Bu birlikteliğin getirdiği sinerjiyle Aydın’a kalıcı yatırımlar kazandıracağımıza yürekten inanıyorum. Aydın İçin Birlik, Aydın İçin Ortak Akıl bizim yol haritamızdır.”

ÇERÇİOĞLU’NUN YOKLUĞU TEPKİ ÇEKTİ

Ziyarette Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yer almaması, “birlik” ve “ortak akıl” vurgusunu gölgeleyen bir unsur olarak değerlendirildi. Kamuoyunda bazı çevreler, şehrin en büyük yerel idarecisinin sürece dahil edilmemesinin eksiklik olduğunu savundu.

Siyasi görüş ayrılıklarının ötesine geçilerek ortak bir Aydın vizyonu oluşturulması çağrıları sürerken, gözler şimdi Çerçioğlu’nun konuyla ilgili vereceği olası yanıta çevrildi.

Ziyaret, samimi bir atmosferde gerçekleşen görüşmelerin ardından karşılıklı iyi niyet mesajlarıyla sona erdi.

Haber: Servet Töz

519234240-10236201787803441-2587128168675579010-n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum