Aydın oto ekspertiz firmaları listesi

Aydın oto ekspertiz firmaları listesi

İkinci el bir araç satın alınırken sadece satıcının beyanı ve kendi bilgi, tecrübeleriniz ile bir araç seçimi yapılması eşitli sorunları da beraberinde getirebilmektedir. Bundan dolayı bağımsız ve en önemlisi tarafsız olan bir oto ekspertiz firmasından araç hakkında bilgi alınabilmesi önem kazanmaktadır.

Bu firmalar tarafsız olmanın yanı sıra teknik konularda uzmanlarca yapılan testler sonucunda nesnel verilerle kişiye bilgi vermektedirler. Yanıltıcı ya da yanlış bir sonuç çıkması çok ama çok düşüktür. Gerekirse birden fazla ekspertiz firmasından hizmet alınması da mümkün olabilecektir. Ekspertiz işleminin yaptırılması kişinin tercihine kalmış bir durumdur, bir zorunluluğu yoktur. Uluslararası kalite standartlarına uygun şekilde çalışan firmalar tercih edildiğinde işlem sırasında yapılan tüm test sonuçları güvenilir olacaktır.

Bir ekspertiz işlemi aşamaları nelerdir?

Bir ekspertiz işlemine başlanmadan önce aracın tüm iç ve dış yüzeyi temizlenmelidir. Çünkü kir ve pislikler sonuçlar hakkında yanıltıcı olabilecektir. Bu durumun yaşanmaması adına temizlik ilk sırada yer almaktadır. Sonrasında aracın dış kontrollerinden işleme başlanacaktır. Kaporta, boya, lastik, jant, şase, ön ve arka panel, torpido, bagaj havuzu, sağ ve sol podye, aynalar kontrol edilmeli ve rapora gerekli notlar alınmalıdır. Araç altı kontrollerde; diferansiyel, ses ve yağ kaçak kontrolü, şanzıman, süspansiyon, akslar, motor takozları, şanzıman takozları, şaft, egzoz sistemi, fren sistemi tek tek kontrol edilecektir. Ardından gelen motor mekanik testinde; motor yağı, motor soğutma suyu, debriyaj, marş ve volant, kayış, enjektörler, motor üfleme, subap ve iticiler, otomatik araçlarda kavrama gibi birçok kısmın kontrolü yapılacaktır. Araç içi kontrol aşmasında; klimalar, gösterge paneli, silecek sistemi, farlar, iç aydınlatmalar, yer ve kapı döşemeleri, camlar, aynalar, koltuklar detaylıca incelenecektir. Diagnostik testi, aracın elektrik ve elektrikli çalışan donanımlarının incelenmesini kapsamaktadır. Dyno testi ile de aracın tekerleklerine giden tork ve beygir değerleri ölçülecektir. Fren testi belki de en önemli yapılacak çalışmalardan biridir. Farklı hız ve yol koşullarında fren denemeleri yapılacaktır. Bir diğer önemli test ise yanal kayma testidir. Araç tekerleklerinin yolda hareketinin dengeli olup olmadığını ölçmeye yarayan testtir.

Neden oto ekspertiz işlemi yaptırılmalıdır?

Oto ekspertiz işlemini hala gereksiz ve önemsiz gören kişilerin aklında hep şu soru vardır, neden oto ekspertiz işlemi yaptırmalıyım. Ekspertiz işlemi yaptırmalısınız çünkü hem paranız hem de hayatınızı emanet edeceğiniz araç hakkında her detayı biliyor olmanız gerekmektedir. Sadece dış görünüşüne bakarak ya da kişisel deneyimlere ve satıcının verdiği bilgilere dayanarak, güvenerek bir araç almak riskli bir durumdur. En ince ayrıntısına kadar araştırarak hatta satıcının bile araç hakkında bilmediği bilgilere ulaşılabilir. İkinci el araç alımında en sağlıklı kararı verebilmek için oto ekspertiz işlemi yaptırmak gereklidir. Resmi makamlarca bir zorunluluk haline getirilmeyen oto ekspertiz raporu çoğu kişi için hayati önem taşımaktadır. Bu konuda gerekli bilgiye sahip olan alıcılar birden fazla firmada ekspertiz işlemi yaptırarak işlerini sağlama almaktadır. Oto ekspertiz firmasının bağımsız ve tarafsız olması beklendiğinden ve günümüzde güven ile ilgili sorunların ortada olmasında ötürü kişiler bu şekilde kararlar verebilmektedir.

Aydın Oto Ekspertiz firmaları arasında en çok tercih edilenleri hangileridir?

Aydın Oto Ekspertiz Firmaları arasında en beğenilen ve en çok tercih edilenleri listemizde bulabilirsiniz. Her geçen gün artan ekspertiz firması ile belli firmalar daha da değerlenmekte ve ön plana çıkmaktadır.

Aydın Oto Ekspertiz

Aydın Uzman Oto Ekspertiz

Ümran Oto Ekspertiz Aydın

Pilot Garage Aydın Oto Ekspertiz

Otorapor Aydın Oto Ekspertiz

Eskpertiznet Aydın Oto Ekspertiz

Dyno Test Oto Ekspertiz Aydın

Experix Aydın Oto Ekspertiz

Computest Oto Ekspertiz Aydın

Söke Oto Ekspertiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.