Aydın Şehir Hastanesine CHP freni

Aydın Şehir Hastanesine CHP freni

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bütçesinin olmadığını iddia ederek; İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesi'nin bağlantı yollarını yapmayacağını açıklamıştı. Şimdi de CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi 2023'te hizmete açılması planlanan bin 400 yataklı şehir hastanesinin yolları ve alt yapı çalışmalarıyla ilgili adım atmıyor.

SABAH, Aydın'a giderek şehir hastanesinin çevresindeki yolları fotoğrafladı, yaşanan durumu gözler önüne serdi. Normalde şehir hastanesi hizmete girmeden, inşaat yapılırken başlanması gereken alt yapı ve yol çalışmaları ile ilgili Başkan Çerçioğlu'nun kılını bile kıpırdatmaması 'Dev yatırıma CHP engel oluyor' yorumlarına neden oldu.

mustafa-savas.jpgAK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tahsis edilen bin dönüm arazinin yeterli olmadığı iddiasıyla ilave 700 dönüm daha birinci sınıf tarım arazisinin tahsis edilmesini istedi. Projeyle hiçbir ilgisi olmadığı halde bu anlamsız talepkârlık sonucunda istediği tarım arazilerini alamayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, vicdanları sızlatan bir kararla altyapı çalışmalarını başlatmadı. Davranışları ile "ya benim istediğim 1700 dönüm araziyi verirsiniz ya da altyapıyı unutursunuz" tavrını sergiliyor" dedi.

r-1.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından ihalesi yapılan bin 400 yataklı Aydın Şehir Hastanesi'nin yapımı hızla devam ederken, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin hastane yollarını ve hastane alt yapısı ile ilgili hiçbir çalışma yapmadığı ortaya çıktı.

r-2.jpg

Adı birçok yolsuzluğa karışan Başkan Çerçioğlu'nun Aydın'a kazandırılacak bu dev yatırıma engel olmaya çalışması 'bu kadarına da pes doğrusu' dedirtti. 2023'te hizmete açılması planlanan şehir hastanesi ile ilgili alt yapı ve yol çalışmalarının inşaat bitirilmeden tamamlanması gerekiyor.

r-3.jpg

SABAH HASTANE ETRAFINDAKİ YOLLARI FOTOĞRAFLADI

SABAH, Aydın'a giderek şehir hastanesinin çevresindeki mevcut yolları fotoğrafladı, Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar hiçbir adım atmadığını gözler önüne serdi.

Şevketiye Mahallesi'nde 140 bin metrekare alanda yapım çalışmaları süren Aydın Şehir Hastanesi'nin altyapı çalışmaları için yaklaşık bin dönüm arazi tahsisi yapılmasına rağmen Başkan Çerçioğlu'nun bin dönüm araziye 700 dönüm tarım arazisinin daha eklenerek toplam bin 700 dönüme çıkartılmasını istediği iddia edildi.

TEK İŞLERİ ENGEL OLMAK

69 yaşındaki çiftçi 4 çocuk babası Rıza Arslan, "Adnan Menderes'in doğup büyüdüğü Koçarlı ilçesinde yaşıyorum. Aydın'ın 600'e yakın köyü var. Bu hastaneden tüm Aydınlılar faydalanacak. Özlem Çerçioğlu rant peşinde koşuyor. Aydın'ın nüfusu da her geçen gün artıyor. Bunların tek işleri her şeye engel olmak. Ben milliyetçi bir insanım. Aydın'ımızın şehir hastanesine acil ihtiyacı var. Bunların işi gücü rant. Çıkar elde edemeyince yatırıma engel oluyorlar" diye konuştu.

HİZMETİN SİYASETİ YAPILMAZ

66 yaşındaki emekli 4 çocuk babası Nasuh Abalı, "Hizmetin siyaseti yapılmaz. Hükümet oraya bir yatırım yapıyorsa, yerel yönetim de yolları ve alt yapıyı yapması gerekiyor. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da yaptığı olayın aynısı yaşanıyor. Özlem Çerçioğlu'na oy verenler de orada muayene olacak. Herkes bu hastaneden yararlanacak. Özlem Çerçioğlu'nu biz seçtik. Bize yapılacak olan hizmetin önüne açması gerekiyor. Engel olmaması gerekiyor" dedi.

MİLLETVEKİLİ SAVAŞ SABAH'A KONUŞTU

Konu ile ilgili SABAH'a konuşan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "2023'te tamamlayacağımız şehir hastanesi yaklaşık 1 Milyar 200 Milyon lira maliyetli ve bin 400 yatak kapasiteli. 4 bin sağlık çalışanı ile hizmet verecek. Aydın Şehir Hastanesi günde 20 bin insana şifa olacak. Kuşkusuz gönlünde insan sevgisi olan herkes için böyle bir hastanenin Aydın'ımıza kazandırılması büyük bir öneme sahip. Ancak, hastanemizin faaliyete geçmesi için yapı inşaatının dışında ulaşım, kanalizasyon gibi altyapı hizmetlerinin de aynı tarihte bitmesi gerekiyor" dedi.

RANT HIRSI 20 BİN İNSANIN ŞİFA BULMASINA ENGEL OLACAK

Hastanenin altyapı çalışmalarının Aydın Büyükşehir Belediyesi'nce tamamlanması gerektiğini vurgulayan Savaş, "Ancak, son günlerde ortaya çıkan gelişmeler bizleri kaygılandırıyor. Milletimize hizmet yerine rant hırsıyla hareket eden bir zihniyet, Aydın Şehir Hastanesi'nin faaliyete geçmemesi için var gücüyle çabalıyor. Günde 20 bin canın şifa bulmasını değil, fırsattan istifade üretilecek rantı planlıyor. Üstelik bu rant, Aydın'ımızın en verimli tarım arazileri üzerinden sağlanmak isteniyor" dedi.

İSTEDİĞİ ARAZİYİ ALAMAYINCA ALTYAPI ÇALIŞMALARINI BAŞLATMADI

Tarım ve Orman Bakanlığı'nin Aydın Şehir Hastanesi'nin altyapı hizmetleri için bin dönüm arazi tahsis ettiğini hatırlatan Savaş, "Ancak, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tahsis edilen bin dönüm arazinin yeterli olmadığı iddiasıyla, ilave 700 dönüm daha birinci sınıf tarım arazisinin tahsis edilmesini istedi. Projeyle hiçbir ilgisi olmadığı halde bu anlamsız talepkârlık sonucunda istediği tarım arazilerini alamayan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, vicdanları sızlatan bir kararla altyapı çalışmalarını başlatmadı. Davranışları ile "ya benim istediğim 1700 dönüm araziyi verirsiniz ya da altyapıyı unutursunuz" tavrını sergiliyor" dedi.

VATANDAŞIMIZIN CANIYLA OYNAMASIN

Savaş, "Özlem Çerçioğlu'na başkanlığı süresince söz verip yapmadığı, beceremediği, üretemediği diğer her hizmeti bir tarafa koymasını ve vatandaşlarımızın sağlığıyla, canıyla oynamamasını öneriyorum. Aydın'ımıza bu kötülüğü yapmaması için çağrıda bulunuyorum; aksi takdirde bu vebali taşıyamayacağını hatırlatıyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanından, Aydın Şehir Hastanesi'nin altyapı çalışmalarına neden başlamadığının altında hangi gerçeklerin yattığını merak eden kamuoyunun bilgilenmesi için şu soruları cevaplamasını istiyorum" dedi.

AİLENİZE AİT KAÇ DÖNÜM ARAZİ VAR

Sorularını sıralayan Savaş, "Sayın Başkan; talep ettiğiniz ilave 700 dönüm arazi çevresinde bulunan birinci sınıf tarım arazilerini imara açıp rant mı üreteceksiniz? Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan altyapı çalışmalarına başlamak karşılığında ısrarla istediğiniz birinci sınıf tarım arazilerinin çevresinde, ailenize veya bağlı şirketlerine ait kaç dönüm arazi var? Israrla istediğiniz ilave 700 dönüm birinci sınıf tarım arazisi, daha önce vadettiğiniz Işıklı Doğal Yaşam Parkı'nın yapılacağı araziyi nasıl etkileyecek? Birilerinin haksız zenginleşmesini sağlamak uğruna her gün yaklaşık 20 bin kişiye sağlık hizmeti verecek bir hastanenin faaliyete geçmesini engellemeyi göze alırken vicdanınız rahat mı?" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum