Aydın Tekstil ve Kuşadası Tariş Alanı

Bazen şehrin bam teline dokunulduğunda göz görür, kulak duyar.

Kayıtsız kalınamaz. Bunun gibi Aydın Büyükşehir Belediyesince Aydın Tekstil alanının kamulaştırılması, yeşil alan olarak düzenleme adımları atıldığında tarifsiz mutluluk yaşadık ve Sayın Çerçioğlu Başkanı alkışladık, alkışlıyoruz.

Ömrümün yarıdan fazlası İzmir’de geçti.

Nefes aldığımız, fuar dönemlerinde unutulmaz anılar yaşadığımız, İzmir Enternasyonal Fuarında onca sanatçılar, tiyatrolar, müzikaller, kitap fuarları, Ulusal boyutlarda önemli sergiler izledik.

22 Haziran 2022 Çarşamba günü Aydın Tekstil Park, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıldı. Komşu köşeden Metin Akoğlu Ağabey, Tekstil Park ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesinde Kültürel bazda yapılan çalışmalar ile ilgili adaptasyon yapılması konusunu örneklemeler yaparak işledi.

Aydın Tekstil Alanının,

İzmir Fuarının bir küçük benzerinin olması dileğimizdir.

Aydın Tekstil Park olarak, ehil ve bağımsız bir yönetim elinde yeşil alanları, çay bahçeleri, çocuk oyun alanları, Tarihi binada kongre, sergi ve toplantı salonları, Bir köşede Kuvayı Milliye Müzesi, Kent Müzesi kurulmalıdır. Kenarda dar gelirli aileler için düğün salonu ile burada halkın ekonomik olarak cemiyet yapabilmeleri, Yeni başlangıçlara iz bırakacak Tekstil Nikâh Salonu, Fuar ve Fuar alanları olarak da düzenlenmesi ne kadar da güzel bir çalışma olacaktır.

Aydınımızın da buna ihtiyacı var. Umarız ki, bir çay bahçesi ile yetinilmesi zihniyeti yaşanmaz.

23 Haziran 2022 Perşembe günü ise; CHP Genel Başkanı tarafından Kuşadası Tariş Alanında Büyükşehir ve Kuşadası Belediyelerinin ortak binalarının açılışı yapıldı. Önümüzdeki günlerde Kuşadası Belediyesinin buraya taşınacağı söylenmektedir.

Halktan da sitemler de var.

“Halkın parasıyla satın alınan Kuşadası şehrinin en güzel arazisinin davullu-zurnalı yapılan anketlerde, Yeşil alan, Kültür Merkezi ve Sosyal Tesislerin yapılacağı sözü verilen Kuşadası Tariş alanının beton yığınına çevirip son yeşil alanımızı elimizden alanlar; anketlerde çıkan sonucu uygulamayacaktınız, neden anket yaptınız?”

300 bin nüfuslu Efeler merkez ilçesinde ne yazık ki, şu anda sadece, Büyükşehrin Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi Salonu vardır. Aydın24 Haber Komşu köşeden yazar ve sanatçı dostumuz Ahmet Keleşoğlu’nun “Taşların Dili” temalı bir çalışması var. Kuşadası İbramaki Sergi Salonunda bu sergi geçtiğimiz 2021 yılı Eylül ayında açılmış, yoğun bir takipçi kitlesince izlenmiştir. Bu defa Sayın Keleşoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Salonunda bu sergiyi Efeler Halkının da izlemesi için iki kez dilekçe vermiş, 10 ay geçmesine rağmen hiçbir cevap verilmemesi, şehir, sanat ve sanatçı adına da düşündürücüdür.

Ülkede, halkımız ekonomik sıkıntı içerisindedir.

Zamların ardı arkası kesilmiyor. Akaryakıt, şeker gibi birçok tüketim maddelerine defalarca zam uygulandı. Asgari ücrete yapılan büyük oranlı zam bile yeterli kalmadı, bir zam daha yapılması çalışmalarının yaşam güçlüğünün derecesini anlatmaktadır. Ekonomik sıkıntı yanında faturalarını dahi ödemekte zorlanmakta insanımız…

Hal böyle iken…

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ilimize geldiği günlerde,

Aydın da iktidar kanadından bir söylem yer aldı, oldukça ilginç…

Özetle “Aydın’da hiç kimse yatağa aç girmeyecek, askıda su faturası kampanyası çağrısı ve şimdi de su borcunu ödemeyen, 16 bin aboneye icra takibi yapılmasını bu ne yaman çelişkidir” şeklinde bir cümle kurulduğunu işittik.

Elektrik ve su kullanımının bedava yapılmadığına göre, Su parasını ödememenin de bir müeyyidesi var, kanunu var. Ödemeyen aboneyi icraya vermek hoş değil ama bunun yasal zorunluluğu olduğu da muhakkak. O halde, İktidar su ücretine icra takibi yapılmasın diye bir kanun çıkarsın mı denilsin. Dikili Belediye Başkanı suyu 50 kuruş yaptığında hapis cezası aldığını unutmayalım. Eleştiri su ücreti konusunda olur, hizmetlerde olur amenna…

Unutulmasın ki,

Hepimiz geçim zorluğu yaşıyoruz. Ekonomik sıkıntı yanında faturalarını dahi hatta su faturalarını ödemekte zorlanmakta insanımız. Buna çare olması gerekenlerin siyaset yapmak bir yana, ilkeli olmaları da gerekmektedir.

Son sözümüz doğruyu alkışlamak, gerektiğinde eleştirmek. Geneli ve yereli ile birlikte yaşadığımız Aydın elimiz için bir taş koyana minnettar kalmak ve her şey Aydınımız için diyerek düşünebilmek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum