Aydın’a ihaneti Umut Tuncer ortaya çıkardı

Aydın’a ihaneti Umut Tuncer ortaya çıkardı

Aydın’ın tarımdan sonraki ikinci önemli gelir kaynağı olan turizmi Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuşadası Belediyesi’nin baltaladığı ortaya çıktı. Otellerin doluluk oranının yüzde 100 olarak gerçekleştiği Kuşadası’ndaki bazı turizm tesislerinin imar notları “turizm-ticari”ye dönüştürülerek bazı kişilere haksız kazanç sağlanırken, ilçede turizm tesislerinin azalmasına neden oldu. Aydın’a yapılan bu ihaneti hafiye gibi iz süren Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer ortaya çıkardı

Kuşadası’ndaki bazı turizm tesislerin imar notlarının Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştirilerek Aydın turizmine ihanet ederken, imar değişikliğine seyirci kalan Kuşadası Belediyesi ise ihanete ortak oldu ancak Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer ihanete seyirci kalmadı. Hafiye gibi iz süren Tuncer, “ofis” kamuflajı altında konut olarak satılan tesisleri ortaya çıkardı. İhaneti, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’a bildirdi. Bakanlığın soruşturma açması bekleniyor.

BAKANLIK GENELGESİ VAR

Turizm tesislerinde imar planlarının, yüksek emsal ve yapılaşma koşulları ile oluşturulduğunu belirten Tuncer, “Konut” imar planı yerine “turizm-ticari” ayrıcalıklı imar koşullarından faydalanıp inşa edilen bir yapıyı konut olarak satışa sunanlar büyük bir haksız kazanç elde ederler. Bakanlığımızın 2022 Mart ayında yayınladığı ilgili genelgesi bu işlemin engellenmesine açıkça hükmediyor” dedi.

“OFİS” KAMUFLAJI İLE TURİZM TESİSLERİ YOK EDİLİYOR

Bir süredir turistik ilçelerimizde turizm-ticari imar planının getirdiği avantajdan faydalanarak “ofis” kamuflajı altında konut olarak satılan tesisleri incelediklerini anlatan Tuncer, “Büyükşehir Belediyesi’nde başlayan sürecin izini sürüyoruz. Fakat şu ana kadar konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmamama rağmen, sadece inceleme yaptığımın anlatıldığı bir takım haberler üzerine Kuşadası Belediyesi’nce hedef alındım. Kuşadası Belediyesi bir tür panik ile çalakalem hazırlanmış bir basın bülteni yayınladı. Beni, “yapmadığım bir açıklama ile” kamuoyunu yanlış yönlendirmekle suçladı. Kuşadası Belediye Başkanı’nı “o bir memur, açıklama yapmasın” demek yerine, tıpkı benim yaptığım gibi bahsi geçen tesisleri yerinde incelemeye davet ediyorum. Böylece, ticari olması gereken o tesislerden konut almak isterse, henüz temeli atılan yerlerde dahi satılacak konutun kalmadığını yerinde öğrenebilir” şeklinde konuştu.

“AYDIN TURİZM TARİHİNİN ZİYARETÇİ REKORUNU KIRIYORUZ”

“Bir yerel yönetimin görevi ekonomik vurgun peşinde koşan grupların çıkarlarını korumak değil, kamusal istikbalin peşinde koşmaktır” diye konuşan Tuncer şunları kaydetti:

“Aydın’ımızda istihdamın ve ekonomik katma değer ürünlerimizin en kıymetlilerinden olan turizmi korumak ve geliştirmek zorundayız. Son iki yılda üst üste Aydın turizm tarihinin ziyaretçi rekorunu kırıyoruz. Daha büyük hedeflere ulaşmalıyız. Tesis sayısını, haksız kazanç grupları ekonomik vurgun yapsın diye azaltmaya değil, toplumsal menfaatlerimiz için arttırmaya ihtiyacımız var. Konuyla ilgili Sayın Bakanımızı ve Sayın Valimizi bilgilendirdim. Gerekli inceleme için çalışmalarımızı başlatacağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum