Aydın'da “Aday Borsası”

Aydın’da tuhaf şeyler oluyor.

Ama öyle böyle değil...

Yerel seçim öncesi Aydın siyaset arenasında gerçekten de çok enteresan, pek tuhaf ve de inanılması neredeyse imkânsız işler dönüyor.

Aksiyonu bol bu geçiş süreci çerçevesinde de belediye başkanlığı koltuğuna oturmanın hayaliyle yanıp tutuşanlar “Aday Borsası” oluşmasına vesile oldular.

Lafı eveleyip gevelemeden direkt konuya geleyim…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi’nde (PM) adaylığı kesinleşen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kendi adaylığının yanında her seçim öncesi yaptığı gibi ilçe belediyelerini uzaktan kumandayla yönetebilmek gayesiyle akıl almaz nice fütursuz işler yapıyor.

CHP’nin Aydın'da ilçe ilçe başvuru yapan aday adaylarını şöyle bir gözden geçirdiğinizde ne demek istediğimi gayet net anlayacak ve de, kimlerin Özlem Çerçioğlu’ndan cesaret alarak belediye başkanlığına talip olma cesaretini gösterdiğini anlayacaksınız.

CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çerçioğlu’nu tartıştırmama adına adaylığını 2 yıl öncesi açıklar, Çerçioğlu’nun işaret ettiği isimleri ilçe belediye başkan adayı yapardı. Özgür Özel döneminde de bir değişiklik olmadı. Hem kendi hem de işaret ettiği isimler aday yapıldı.

CHP’nin Özlem Çerçioğlu partisine dönüştüğünü söyleyerek partisinden istifa eden Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, CHP’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilçe başkan adaylarının açıklanmasından dakikalar sonra işin sırrını açıklayan bir paylaşımda bulundu.

Ne demişti Fatih Atay?

“Aydın’ın Efelerinin izinde, alçaklığa, hırsızlığa, siyasi rüşvete ve ahlaksızlığa karşı mücadelem devam edecek. Kemerlerinizi bağlayın ve koltuklarınızı dik duruma getirin.”

Daha önce "Ben onların neler çaldığını biliyorum” diyen Fatih Atay’ın yeni iddiası “siyasi rüşvet ve ahlaksızlık” olmuştu…

Hırsızlığı anlamıştık da ya “siyasi rüşvet ve ahlaksızlık” neydi?

Onu da CHP Efeler Belediye Başkan Aday Adayı Nilüfer Ünüvar şu sözlerle açıkladı:

“Siyasette yer almak için örgütçü olmak, emek vermenin çok kıymeti olmadığı milyon dolarların havalarda uçtuğu bir garip dönem yaşıyoruz.”

Nilüfer Ünüvar’ın bu sözleri “Bir kişinin parası ile dünyada her istediğini elde edebileceği” anlamına gelen “Parayı veren düdüğü çalar” atasözünü hatırlatıyor.

Fatih Atay ve Nilüfer Ünüvar’ın bu sözleri CHP’de bir tartışma ortamını oluşturduğu bir gerçek. Ve bu ortam siyasi rekabetin ötesine geçiyor. Sizler de hak vereceksiniz ki bu saydığım sıkıntılar öyle 'Bu da geçer' diyebileceğimiz türden hafife alınacak gelişmeler değildi. O nedenle biraz araştırma yaptım. Özellikle CHP’lilere sordum soruşturdum. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile Özlem Çerçioğlu’nun Çeşme’de gizli bir görüşme yaptığı bilgisine ulaştım.

“İki CHP’li bir araya gelemez mi?” denilebilir ama bunun gizli tutulması ve Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının belirlendiği PM toplantısından önce gerçekleşmesi akıllara soru işaretleri getiriyor.

Ve de bu alelade yapılmış görüşme değil kanımca.

Bu noktada Özlem Çerçioğlu’na sormak isterim:

Gizli buluşmanın amacı ne, gayesi ne?

Milyon dolarlar havalarda uçtu mu?

Kimin için, neden, niçin?

***

Fütursuz işlerin sadece CHP’de olduğunu sanmayın sakın!

İYİ Parti’de de “Aday Borsası” kuruldu.

Borsayı İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş yönetiyor. Büyükşehir için 3 kişinin aday adayı olduğu partide hala aday belirlenmedi.

Neden?

Milletvekili seçilmek için 6 milyon lira harcadığını söyleyen Sivaslı Ömer, 30 milyon harcayacak başkan adayı arıyor da ondan…

***

25 Eylül 2023 tarihinde, “MHP’ye çağrı: Görün artık!” başlıklı bir yazı kaleme almış ve şunu demiştim:

“Yereli yok sayıp genel merkez siyasetiyle aday olunabilir ama seçim kazanılamayacağını artık görün.”

MHP, bu görüşümü değiştirecek adım atmadı.

Yereli yok sayan adayla seçim kazanmak deveyi iğneden geçirmek gibidir. Aydınlılar tüm yapılanları duyuyor, görüyor ve de biliyor. Biz yeniden uyarmış olalım. Gerisi size kalmış.

Selam ve saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum