Aydın’da Cemevi tartışması

Aydın’da Cemevi tartışması

Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Ercan Arslan’ın Ankara’da bulanan 3 Cemevine yönelik saldırıyla ilgili “Cami de bizim Cemevi de bizim” şeklindeki sözleri, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güneri’yi kızdırdı. Arslan’ı takiye yapmakla suçlayan Güneri’ye cevap gecikmedi. Zafer Partisi Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Bumin Kağan Muti, Güneri’ye Nutuk’u okumasını tavsiye etti.

“CAMİ DE BİZİM CEMEVİ DE BİZİM”

Dün öğlen saatlerinde Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Kültür Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Ana Fatma Cemevi ve Çankaya ilçesinde bulunan Türkmen Alevi Bektaşı Vakfı Genel Merkezi'nde meydana geldi. Cemevlerine yapılan saldırıya tepki gösteren Zafer Partisi Aydın İl Başkanı Aydın İl Başkanı Ercan Arslan, “Cem evlerine Sünni olan saldırmaz. Camiye de hiç bir Alevi saldırmaz. Cami de bizim Cemevi de bizim. Alevi de bizim, Sünni de bizim. Münafıklar bellidir. Oyuna gelmeyeceğiz. Saldırının hedefi Türk’ü Türk’e kırdırmaktır. Saldırıları kınıyoruz, lanetliyoruz” dedi.

kemal-guneri-k.jpgZafer Partisi Aydın İl Başkanı Ercan Arslan’ın bu sözlerini ‘takiye’ olarak değerlendiren CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kemal Güneri, Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın Aydın Çeştepe Cemevi ziyareti sırasında “Cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması için Meclis’e önerge verecek misiniz?” şeklindeki soruya verdiği “vermeyeceğiz” cevabı üzerinden İl Başkanı Arslan’a yüklendi.

“CEM EVLERİ İBADETHANEDİR!”

Cem evlerinin ibadethane olduğunu söyleyen CHP’li Güneri şunları kaydetti:

“Muharrem orucu öncesi Ankara’da cem evlerine saldırı düzenlenmesine yönelik olarak; Aleviliği, Selefilik ile bir tutan faşist siyasal hareketin, Aydın İl Başkanı çıkmış ‘Cami de bizim Cem evi de, Alevi de bizim Sünni de bizim’ diyor. Sizin Genel Başkanınız; ‘Cem evleri ibadethanemizdir!’ diye haykıran insanların yüzüne; ‘Cem evlerine ibadethane statüsü vermeyeceğiz!’diyerek cem evlerine ve alevi toplumuna bakış açısını özetlemiştir. Bu sebeple; bugün bu konuyu ağzınıza almanız, takiye yapmaktan öteye geçmemektedir. Cem evleri ibadethanedir! Siz ve sizin gibilere rağmen, ibadethane olarak kalacaktır! Faşizan, toplumu germeye ve kutuplaştırmaya yönelik dün gerçekleşen ve gerçekleşebilecek olan bütün saldırılara karşı bu mücadele devam edecektir. Size söylenebilecek tek şey Gölge etmeyin başka ihsan istemez.”

“NUTUK OKUMANIZ GEREKİYOR”

bumin-kagan-muti.jpgCHP’li Güneri’nin bu sözlerine cevap Zafer Partisi Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Bumin Kağan Muti’den geldi. Güneri’ye Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk’u okumasını tavsiye eden Zafer Partili Bumin, “Aydın CHP’nin genç Kemal’i ‘Nazilli il olacak’ söylentilerine kanıp, il başkanını yok sayıp ya da 6 oklarının 5’ini 6’lı masaya, milliyetçiliği Zafer Partisi’ne, İl başkanlarını Nazilli’ye devreden genç başkan şunu bilmeli ki; Atatürk mezhep temelli siyaset yapmadı. Atatürk siyaseti yurttaşlık temelindedir. Nutuk okumanız gerekiyor” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.