Aydın’da ezber bozan kadın: 42 yaşında kamyon şoförü oldu, hedefi TIR’la Türkiye turu
Aydın’ın Kuyucak ilçesinde iki çocuk annesi 42 yaşındaki Ayşegül Kıraç, çocukluk hayalini gerçekleştirmek için erkek egemen olarak bilinen ağır vasıta şoförlüğüne adım attı. Kuyucak Belediyesi’nin ilk kadın şoförü olan Kıraç, 6 aydır kamyon direksiyonunda görev yapıyor.
Aydın’da iki çocuk annesi Ayşegül Kıraç, hem çocukluk hayalini gerçekleştirmek hem de ailesinin geçimine katkı sağlamak amacıyla alışılmışın dışında bir meslek seçti.
42 yaşındaki Kıraç, yaklaşık 6 ay önce Kuyucak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde kamyon şoförü olarak çalışmaya başladı. Her sabah Nazilli’den Kuyucak’a yaklaşık 12 kilometre yol giderek mesaisine başlayan Kıraç, gün boyunca belediyenin üstyapı çalışmalarında görev alıyor.
Hafriyat, taş ve kum taşımacılığı gibi zorlu işlerde direksiyon başına geçen Kıraç, belediyedeki ilk kadın kamyon şoförü olarak dikkat çekiyor.
“İŞİMİ VE MESLEĞİMİ ÇOK SEVİYORUM”
8 yıllık sürücü belgesine sahip olduğunu belirten Ayşegül Kıraç, farklı ağır vasıta araçlarını kullanabildiğini ifade etti.
Kıraç, görevini severek yaptığını belirterek, “Ne görev verirlerse onu yapıyoruz, elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İşimi, mesleğimi çok seviyorum” dedi.
Çalışma arkadaşlarının kendisine destek olduğunu söyleyen Kıraç, erkek meslektaşlarının bilmediği konularda yardımcı olduğunu ve kendisine mesleği öğrettiklerini dile getirdi.
HEDEFİ TIR ŞOFÖRLÜĞÜ VE TÜRKİYE TURU
Ağır vasıta şoförlüğünü bir meslekten öte hayalinin başlangıcı olarak gören Kıraç, gelecekte TIR şoförü olmak istediğini söyledi.
Kıraç, en büyük hedefini ise “TIR şoförü olup evlatlarımla Türkiye turuna çıkmak” sözleriyle anlattı.
“KUYUCAK BELEDİYESİ’NİN İLK KADIN ŞOFÖRÜ”
Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, Ayşegül Kıraç’ın belediyeye başvurduğunda kamyon kullanmak istediğini söylediğini belirtti.
İlk etapta tereddüt yaşadıklarını ifade eden Doğanca, yapılan denemelerin ardından Kıraç’ın bu işi başarıyla yapabileceğini gördüklerini ve kamyonu kendisine teslim ettiklerini söyledi.
Kıraç’ın yaklaşık 6 aylık görev süresinde herhangi bir sorun yaşatmadığını belirten Doğanca, “Ayşegül Hanım da bu arada Kuyucak Belediyesi'nin ilk kadın şoförü olarak tarihe geçmiş bulunmakta” dedi.
Kadın istihdamına önem verdiklerini vurgulayan Doğanca, belediyede kadın çalışanların sayısını artırmaya devam edeceklerini ifade etti.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.