Gazeteciler Latmos’ta dayanışma yürüyüşünde buluştu

Gazeteciler Latmos’ta dayanışma yürüyüşünde buluştu

Aydın Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği etkinlikte, gazeteciler ve ADÜ’lü gazetecilik öğrencilerinden oluşan 33 kişilik grup, Koçarlı’nın Bağarcık Mahallesi’nde yaklaşık 7 kilometre yürüdü. Katılımcılar, Latmos’un doğal ve tarihî mirasını yakından inceledi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC), mesleki dayanışma ve birlikteliği güçlendirmek amacıyla yürüyüş etkinliği düzenledi. Aydın’da görev yapan gazeteciler ile Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) eğitim gören gazetecilik öğrencileri, Koçarlı ilçesine bağlı Bağarcık Mahallesi’ndeki parkurda bir araya geldi.

Yaklaşık 7 kilometrelik güzergâhta yürüyen katılımcılar, Latmos olarak bilinen bölgedeki kaya mezarlarını, kale kalıntılarını ve tarih öncesi dönemlere ait kaya resimlerini ziyaret etti.

“LATMOS KEŞFEDİLMEYİ VE KORUNMAYI HAK EDİYOR”

AGC Başkanı İnan Gül, gazetecilerin yoğun iş temposunda dinlenmeye ihtiyaç duyduğunu belirterek bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini söyledi. Yürüyüşlerin bölgenin doğal ve kültürel değerlerini tanımak ve tanıtmak açısından da önemli olduğunu vurgulayan Gül, “Latmos, binlerce yıllık tarihiyle keşfedilmeyi ve korunmayı hak eden çok kıymetli bir bölge. Gazeteciler olarak bu değerleri yerinde incelemek, haberleştirerek daha geniş kitlelere ulaştırmak da sorumluluğumuz” dedi.

Gül, etkinliğe destek veren İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya, Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı’ya ve Gençlik ve Spor Müdürü Serhat Yığmatepe’ye teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.