Aydın’da Yörük Çalıştayı yapıldı, sıra Yörük Toy’unda

Aydın’da Yörük Çalıştayı yapıldı, sıra Yörük Toy’unda

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve yörük dernekleri iş birliği ile Yörük Toy’u Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, “Bir Yörük evladı olarak Aydın Yörük Toy’u ve Çalıştayı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımızı Yörük Toy’una davet ediyorum” dedi.

Aydın Yörük Toy’u Çalıştayı, Anemon otelde gerçekleştirildi. Çalıştaya Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer ve Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen çok sayıda Yörük dernekleri temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını İl Müdürü Tuncer yaptı. Yörük Toy’u ve Çalıştayı’nın Aydın tarihinde ilk defa gerçekleştiğini vurgulayan Tuncer, “Yörük derneklerinin güç birliği ile Yörük kültürünü yaşatmak, tanıtmak ve güçlendirmek için bir yolculuğa başladık. Birinci gün çalıştay, ikinci gün Yörük şenliği gerçekleştireceğiz. Aydın’da faaliyet gösteren 8 Yörük Derneği ile birlikte Aydın’da önemli bir başlangıcın meşalesini yaktık. Yörük kültürümüzün Aydın özelinde Efelik kültürü ile birleşen, kurtuluş mücadelesinin önemli öğesi olan Anadolu’nun yaygın kültürünün ortaya konmasını amaçlıyoruz. Aydın ilimiz asli unsurları Yörüklerimiz ve ben bir Yörük evladı olarak Aydın Yörük Toy’u ve Çalıştayı’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek, Türkiye’nin değişik illerinden gelen yörük derneği temsilcilerine katılımları için teşekkür etti.

Tuncer, değişik etkinlikleriyle, konser programıyla, eğlenceleriyle unutulmaz bir anı Aydın tarihine eklemiş olacağız. Yörük kültürü denince akla gelen ilk yerin Aydın olması için inisiyatif almak gerektiğini düşündüm. Türkiye’nin dört bir yanından gelen Yörük temsilcilerini Aydın’da ağırlamaktan mutlu olduk. Tüm vatandaşlarımızı Yörük Toy’una davet ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Prof Dr. Metin Ekici, Prof. Dr. Abdullah Temizkan, Prof. Dr. Mustafa Ömer Uzun, Doç. Dr. Bülent Çelik, Araştırma Görevlisi Mükerrem Kürüm Yörük kültürü hakkında bildiri sundu. Yörük Çalıştay'ı tamamlandı, gözler yarın yapılacak Yörük Toy'una çevrildi.

umut-tuncer.jpg

aydinda-yoruk-calistayi-yapildi-sira-yoruk-toyunda.jpg

aydinda-yoruk-calistayi-yapildi-sira-yoruk-toyunda-001.jpg

aydinda-yoruk-calistayi-yapildi-sira-yoruk-toyunda-002.jpg

aydinda-yoruk-calistayi-yapildi-sira-yoruk-toyunda-003.jpg

aydinda-yoruk-calistayi-yapildi-sira-yoruk-toyunda-004.jpg

aydinda-yoruk-calistayi-yapildi-sira-yoruk-toyunda-005.jpg

umut-tuncer-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.