Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic İle Görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı Dacic İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na refakaten bulunduğu Sırbistan’da mevkidaşı Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile ikili bir görüşme gerçekleşt...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na refakaten bulunduğu Sırbistan’da mevkidaşı Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica Dacic ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede, Bakan Çavuşoğlu Sırbistan’ın başarılı bir şekilde AGİT Dönem Başkanlığını tamamlaması ve Aralık ayı başında Belgrad’da yapılan Bakanlar Konseyi toplantısı nedeniyle muhatabını kutladı. Görüşmede, ikili ilişkilerin 2016 yılında sıklaştırılması öngörülen ziyaretler vesilesiyle yoğunlaştırılması gereği vurgulanırken, ticari ilişkilerin daha da artırılması için belli projeler üzerinde çalışılması gerektiği hususunda mutabakat sağlandı. Görüşmede, Halkbank’ın Sırbistan’da faaliyete geçmesinin iki ülke arasındaki ticari ilişkilere olumlu ivme vereceği vurgulandı. Görüşmede ayrıca, iki ülke arasında var olan mekanizmaların işletilmesinin gerekliliğinin altı çizildi ve bu çerçevede Dışişleri Bakanlıkları arasında işbirliğinin artırılması hususu da vurgulandı. Görüşmede, Bakan Çavuşoğlu Sırbistan’ın da katılacağı Antalya’da yapılacak Botanik Expo’su hakkında muhatabına bilgi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.