Bakan Yerlikaya: "Terörsüz Türkiye için yorulmadan yürüyeceğiz"
Bir dizi program kapsamında Denizli’ye gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç ve suçlularla mücadelede kararlı olduklarını vurgulayarak, vatandaşlara “Siz ihbarda bulunun, biz gereğini yapalım” çağrısında bulundu. Terörsüz Türkiye hedefine değinen Yerlikaya, “Bu uğurda fedayı can eyleyen aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi asla unutmayacağız” dedi.
117 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Denizli Valiliğinde Güvenlik ve Asayiş Toplantısına katılan Yerlikaya, ardından AK Parti Denizli İl Başkanlığında partililerle buluştu. Kentte bugüne kadar 117 milyar lirayı aşkın kamu yatırımı yapıldığını belirten Bakan Yerlikaya, bunun 3,5 milyar lirasının İçişleri Bakanlığı yatırımları olduğunu, son kabine döneminde ise 1 milyar 471 milyon liralık yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.
“TERÖRSÜZ TÜRKİYE YOLUNDA TARİHİ EŞİĞE GELDİK”
Terörle mücadelede önemli bir noktaya ulaştıklarını ifade eden Yerlikaya, “Hamdolsun, bugün Terörsüz bir Türkiye yolunda tarihi bir eşiğe geldik. Bu mücadele, şer odaklarını hizaya getirdi. Artık terörün gölgesinin düştüğü bir ülke değil, birliğin ve kardeşliğin güçlendiği güçlü Türkiye’yi konuşacağız” dedi.
SUÇLA MÜCADELEDE RAKAMLAR
Bakan Yerlikaya, son 26 ayda suç aydınlatma oranının yüzde 68’den yüzde 82,3’e çıktığını, kişilere karşı 10 önemli suçun yüzde 6,3, mal varlığına karşı işlenen suçların ise yüzde 46,3 azaldığını açıkladı.
ABD ve Almanya’daki suç aydınlatma oranlarıyla Türkiye’yi karşılaştıran Yerlikaya, “ABD’de evden hırsızlık olaylarının sadece yüzde 14,4’ü, Almanya’da ise yüzde 17,4’ü aydınlatılırken bizde bu oran yüzde 77’ye ulaştı” diye konuştu.
3,6 MİLYAR DOLARLIK MAL VARLIĞINA EL KONULDU
Kabine döneminde bin 250 organize suç örgütünün çökertildiğini söyleyen Yerlikaya, bu örgütlere ait 3,6 milyar dolarlık mal varlığına el konulduğunu belirtti. Yurt dışında aranan 427 kişinin yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini, bin 40 yabancının da ülkelerine gönderildiğini ifade etti.
UYUŞTURUCU VE GÖÇLE MÜCADELE
Uyuşturucu operasyonlarında 211 ton uyuşturucu madde, 210 milyon adet hap ele geçirildiğini belirten Yerlikaya, bu suçtan 78 bin 461 kişinin tutuklandığını söyledi. Denizli özelinde ise 263 kilogram uyuşturucu, 83 bin 500 adet hap ele geçirildiğini, 997 kişinin tutuklandığını aktardı.
Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede ise kabine döneminde 9 bin 836 organizatörün tutuklandığını ifade eden Yerlikaya, “Türkiye artık düzensiz göçün hedefi değil” dedi.
“KENDİNİ HUKUKUN ÜSTÜNDE GÖRENLERİ BİLDİRİN”
Bakan Yerlikaya, “Şehir eşkıyalarının, halkımızın huzurunu bozanların tepelerine bineceğiz. Kendini hukukun üstünde görenleri 112 Acil Çağrı Merkezine bildirin, biz gereğini yapalım” sözleriyle konuşmasını tamamladı.








Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.