Bakanlıktan Dostluk-eşitlik-barış Partisine Saldırıyla İlgili Açıklama

Bakanlıktan Dostluk-eşitlik-barış Partisine Saldırıyla İlgili Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya Türk Azınlığının siyasi hayatında önemli bir yeri bulunan Dostluk-Eşitlik-Barış (DEB) Partisinin merkez binasına saldırının kısa zamanda aydınlığa kavuşturulmasını ist...

Dışişleri Bakanlığı, Batı Trakya Türk Azınlığının siyasi hayatında önemli bir yeri bulunan Dostluk-Eşitlik-Barış (DEB) Partisinin merkez binasına saldırının kısa zamanda aydınlığa kavuşturulmasını istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Batı Trakya Türk Azınlığının siyasi hayatında önemli bir yeri bulunan Dostluk-Eşitlik-Barış Partisinin Gümülcine’ye yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan merkez binasına dün gece kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendiği üzüntüyle öğrenilmiştir" denildi.

Açıklamada, binada sergilenen DEB Kurucu Başkanı ve Batı Trakya Türk azınlığının merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in 1995 yılında hayatını kaybettiği aracın da çalındığı bu menfur olayın kısa zamanda aydınlığa kavuşturulması istenerek "Bunun için Yunanistan makamları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.