Başkan Demircan: "Kamu-Sen ve Memur-Sen eliyle kamu sendikacılığı bitirilmiştir"

Başkan Demircan: "Kamu-Sen ve Memur-Sen eliyle kamu sendikacılığı bitirilmiştir"

Anayasa Mahkemesinin (AYM) verdiği karar üzerinden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'i eleştiren Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, "Kamu-Sen ve Memur-Sen eliyle Türkiye de kamu sendikacılığı bitirilmiştir. Ortada ikramiye falan...

Anayasa Mahkemesinin (AYM) verdiği karar üzerinden Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'i eleştiren Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, "Kamu-Sen ve Memur-Sen eliyle Türkiye de kamu sendikacılığı bitirilmiştir. Ortada ikramiye falan yoktur, kazanım yoktur, şamata vardır. Memur-Sen dezenformasyon yaparak, kamuoyunu yanlış bilgilendirilmektedir. Baraj uygulamaları ve dayanışma aidatları kötü niyetli şekilde gündemde tutuluyor" dedi.

Anayasa Mahkemesi (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal etmişti.

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan da, yetkili sendikalar Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen'den gelen açıklamalara tepki gösterdi. "Ben dinledikçe utandım" diyen Demircan, "Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen eliyle Türkiye de kamu sendikacılığı bitirilmiştir" dedi.

"İkramiye değil; ismi büyük, kendi minik"

Demircan, karar sonrası, "memur maaşı düşük olacak", "memur ikramiyesinden oldu" gibi yetkili sendikaların söylemlerine değinerek, "Göz göre göre katma değerli konuşuyorlar. Memur maaşlarının düşüş olacağını belirtiyorlar. Yetmezmiş gibi "memur ikramiyesinden oldu, Anayasa Mahkemesi memurun gelirini elinden aldı" diyorlar. Yazıktır, ayıptır, günahtır. Biliyor musunuz? İkramiye diye tanımladıkları tutar tam 345 TL'dir. Sizlerin tahmin ettiği gibi, yıllık 4 brüt asgari ücret tutarında bir ikramiye değil; ismi büyük, kendi minik" diye konuştu.

"Baraj uygulamaları ve dayanışma aidatları kötü niyetli şekilde gündemde tutuluyor"

Baraj uygulamalarının ve dayanışma aidatlarının kötü niyetli bir şekilde gündemde tutulmaya çalışıldığını ifade eden Togan Demircan, "Defalarca yüce Türk mahkemelerinden dönmüş, karşılık bulamamış; lakin bazı sendikalar tarafından iktidar ve koalisyon hükümetleri ikna edilmek suretiyle yasalaştırılmış veya toplu sözleşme mutabakatlarına girmiş baraj uygulamaları veya dayanışma aidatları, temcit pilavı misali; tembel, işgüzar, kötü niyetli bazı sendika temsilcileri tarafından ara ara talep ediliyor" diye konuştu.

"Asıl garabet; diğer sendikalara "sendikamsı yapılar" demenizdir"

"Garabet; sizin baraj uygulamasını dilinize pelesenk etmenizdir" diyen Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Türkiye Kamu-Sen Başkanı Önder Kahveci'ye tepkisini sürdürdü.

Demircan, "Açıklamalarından anlaşılıyor ki, bu "Ali Önder" oyununa Anayasa Mahkemesi de çanak tutup, davayı "ret" etsin yönündeymiş. Karara "garabet" diyorlar. Garabet nedir biliyor musunuz? Garabet; sizin baraj uygulamasını dilinize pelesenk etmenizdir. Asıl garabet; bir sendika temsilcisi olarak diğer sendikalara "sendikamsı yapılar" demenizdir. Asıl garabet; kendinizi dev aynasında görmenizdir. Geçmiş örnekleriniz çokça var. Sizleri önce diğer sendikalara sivil toplum kuruluşlarına karşı saygılı olmaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"Ortada ikramiye falan yoktur, kazanım yoktur, şamata vardır"

Demircan, şöyle devam etti:

"Garabet; henüz yürürlüğe girmeyen zam oranları için güncelleme isteyip, masada refah payı almadan toplu sözleşmeyi imzalamaktır. Garabet; memurun enflasyona ezdirilmesidir. Garabet; diğer sendikaları görmezden gelmektir. Garabet; memuru hesap uzmanı yapmaktır. Ezcümle; ortada ikramiye falan yoktur, kazanım yoktur, şamata vardır şamata. İş kolunda, toplam çalışan sayısının yüzde 2 ve üzerinde üyesi olan sendikaların mensuplarına ödenen bir tutar vardır. Anayasa Mahkemesi, ayrımcılığa sebep olan KHK iptal etmiş ve sendika üyesi olan tüm kamu görevlilerine eşit miktarda destek primi ödenmesine karar vermiştir. Memur-Sen tarafından dezenformasyon yapılmaktadır. Kamuoyu ve basın yanlış bilgilendirilmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.