AYESOB Başkanı Künkcü’den yerel esnaf çağrısı

AYESOB Başkanı Künkcü’den yerel esnaf çağrısı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Aydın genelinde çarşı ve pazarlarda alışveriş hareketliliği hız kazandı. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammet Ali Künkcü, vatandaşlara çağrıda bulunarak bayram alışverişlerinin yerel esnaftan yapılması çağrısını yineledi.

Bayram öncesi hazırlıklarını sürdüren vatandaşlar, özellikle Efeler başta olmak üzere Aydın’ın birçok ilçesinde çarşı ve pazarlara akın etti. Giyim mağazaları, kasaplar, tatlıcılar ve tuhafiye dükkânlarında gözle görülür bir yoğunluk yaşanırken, esnaf da müşterilerini en iyi şekilde karşılayabilmek için yoğun mesaiye başladı.

“BAYRAMLAR PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA ZAMANI”

Kurban Bayramı’nın birlik, beraberlik ve paylaşma zamanı olduğunu vurgulayan AYESOB Başkanı Muhammet Ali Künkcü, yaptığı açıklamada, “Esnafımız yıl boyunca artan maliyetler, zamlar ve kira yükleriyle mücadele ediyor. Bayram dönemleri ise onlar için nefes alma ve işlerini toparlama fırsatıdır. Bu yüzden bayram alışverişlerimizi mahallemizdeki bakkaldan, kasaptan, manavdan, konfeksiyon ve tuhafiye dükkânlarından yapalım” ifadelerini kullandı.

“HARCANAN HER KURUŞ AYDIN’A HİZMET OLARAK DÖNER”

Bayramlık kıyafet, kolonya, şeker, tatlı ve hediyelik gibi ürünlerin yerel esnaftan temin edilmesinin önemine değinen Künkcü, “Yapılan her alışveriş sadece ihtiyaçları karşılamakla kalmaz, aynı zamanda şehrimize ekonomik katkı sağlar. Harcadığınız her kuruş yine bu kente döner, yine Aydın’a hizmet olarak yansır. Zincir marketler ve büyük alışveriş siteleri yerine esnafımızdan yapılan alışveriş, hem ekonomik dengeyi korur hem de müşteriyle samimi ilişkilerin sürmesine olanak tanır” dedi.

ESNAF BAYRAMA HAZIR

Aydın genelindeki esnaf, bayram öncesi vitrinlerini yenileyerek, ürün çeşitliliğini artırdı. Giyim mağazalarından kasaplara, tatlıcılardan tuhafiye dükkânlarına kadar birçok işletme, müşterilerini en iyi şekilde ağırlayabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Aydın’da bayram alışverişinin önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşması beklenirken, esnaf ve sanatkarlar yerel ekonomiye sahip çıkılması çağrısını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.