Baskın seçim

Seçim bir kez daha gündemin zirvesine oturdu..

AK Partililer bile 24 Haziran’da seçim yapılacağını akıllarının ucundan geçirmediler.

Kimilerine göre erken seçim..

Kimilerine göre baskın seçim..

Ne olursa olsun, neticede seçim…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onay ile 24 Haziran’da seçim kararı aldılar.. Böylece erken seçimlerin habercisi olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, bu kez baskın seçimin kahramanı oldu..

İYİ Parti Aydın İl Sekreteri Şafak Akdoğan’ın daveti üzerine gittiğim Muğla’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı programı takip etme fırsatı buldum. Uzun yıllar önce tanıdığım sevgili Şafak, Ziraat Mühendisi ve daha önce siyasete bulaşmamış bir isim. Hesapsız, kitapsız İYİ Partili.. O, partinin abartısız ‘Atom Karıncası…’ Herkesle barışık, ikili ilişkileri güçlü, kıpır kıpır ve enerjik…

Şafak Akdoğan’a göre;

Yıllarca halkı ‘Devletin başına Devlet gelecek’ söylemleri ile hem MHP’lilerin hem de vatandaşların hisleriyle oynayan Bahçeli’nin tek derdi koltuk.. AK Parti ve MHP, kendi siyasi ikballerinden başka bir dertleri olmadığını 24 Haziran Pazar günü baskın seçim yapılmasında uzlaşarak bir kez daha gösterdiler.. Çünkü İYİ Parti’nin hızla yükselişi AK Parti ve yandaşı MHP genel başkanlarını tedirgin etti.

İYİ Parti’nin bir başka ‘Atom Karıncası’ daha var…

İYİ Parti Nazilli İlçe Başkanı Avukat Kürşat Engin Özcan son yıllarda Aydın’da en çalışkan siyasetçilerin başında geliyor. Bitmek bilmeyen enerjisiyle İYİ Parti’nin ‘Atom Karıncası’ olan Özcan, Nazilli bölgesindeki seçmenlerin takdirini topluyor.

Kürşat Engin Özcan ne mi yapıyor?

Düğünlere giderek, ailelerin mutluluklarını paylaşıyor. Cenazelere katılarak, insanların acısını paylaşıyor. Halkın sofrasına oturarak, onlarla ekmeği paylaşıyor. Esnafın dükkânına ziyaret edip, onlarla çayı paylaşıyor. Pazarda alışveriş yapan insanlarla sohbeti paylaşıyor.

 “Erken seçim bekliyorduk ama baskının da baskını bir seçim beklemiyorduk. Adı erken de, baskın da olsa bizim için fark etmez, hazırız ” diyen Kürşat Engin Özcan’a göre ise;

Baskın seçimin şifrelerini çözmek aslında güç değil.. AK Parti ve MHP ülkenin doğru yönetilmediğini seçime karar vererek itiraf etmiş oldular.. Zira halinden kimse mutlu değil.. Herkesin gelecek endişesi var. Esnaf siftah yapmadan dükkân kapatıyor, çiftçi perişan. Buradan ekonomik göstergenin kötü olduğunu anlıyoruz. Ekonomideki kötü gidişat ileriki tarihlerde daha iyi anlaşılacak çünkü vatandaşın hayatına olumsuz yansıyacak. Biri 50+1, diğeri yüzde 10 baraj korkusu yaşanan AK Parti ve MHP su almaya başlayan gemiyi güvenli limana ulaştırmaya çabalamak yerine, baskın seçimle gündemi değiştirmek istiyor..

Muğla’da sohbet ettiğim isimler arasında İYİ Parti Genel Sekreteri, Parti sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da vardı. Aydın'nın eniştesi olan Çıray'a herkesin merak ettiği “İYİ Parti seçime girebilecek mi?” sorusunu yönelttim. 24 Haziran 2018’de yapılacak seçimlere katılmak için şartları yerine getirdiğini söyledi.

Sonuç olarak:

Sayılı gün çabuk geçer..

24 Haziran’a 63 gün kaldı..

Siyasi partilerde kırmızı alarm verildi..

Milletvekilliği hayali kuranların ise yürekleri kıpır kıpır..

Kimler listeye girebilir sorusuna yanıt aranıyor.

Aydın, Meclis’e 8 vekil gönderecek..

Kimler milletvekilliği listelerinde yer alabilir?

Bu konuyu önümüzdeki süreçte işleyecek, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti kulislerinden bilgileri paylaşmaya çalışacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum