Biçerdöver nedir? Fiyatları nasıldır?

Biçerdöver nedir? Fiyatları nasıldır?

Biçerdöver, pirinç, mısır, buğday, ayçiçeği, bakliyat ve diğer mahsulleri tarlada hasat edip harmanlayabilen ve harmanlayabilen çok kullanışlı bir tarım makinesidir. Mahsulleri bu şekilde tek bir operasyonel süreçte hasat etmek, zamandan ve insan emeğinden tasarruf sağlayabilir ve çiftçiler için iş maliyetlerini azaltabilir. Ayrıca bu makineler, hasat daha verimli bir şekilde yapıldığından tarımsal verimi artırabilir ve bu da tarımı daha karlı hale getirebilir.

Farklı biçerdöver modellerini https://agriline.com.tr/ adresinden inceleyebilirsiniz. Biçerdöver fiyatlarının modeline ve özelliklerine göre değişiklik göstereceğini bilerek bütçenize uygun seçimler yapabilirsiniz.

Biçerdöver Nasıl Çalışır?

Biçerdöverin ana özelliği, ekinleri kesmek ve kesilen ekinleri toplamak için döner bir makaraya sahip olan makinedir. Başlık platformu standart tipte veya özel tipte olabilir. Farklı mahsul türlerini hasat etmek için genellikle farklı başlık platformları kullanılır.

Biçerdöver Çeşitleri

  • Kendinden Yürür Biçerdöverler: Bu tekerlekli biçerdöver makineleri, sert topraklı çiftlikler için mükemmeldir..
  • Paletli Biçerdöverler: Bu biçerdöverler, tekerlek yerine paletlerle donatılmıştır ve tekerleklerin tıkanma olasılığı olan alanlarda çok verimlidir. Genellikle sulak alanlardan pirinç hasadı için kullanılırlar.
  • Traktör Monteli Biçerdöverler: Bu biçerdöverler, üzerlerine monte edilen traktörler tarafından çalıştırılabilir; traktörler küçük vinçler tarafından yukarı ve aşağı kaldırılır. Bu biçerdöverler, toprağın gevşek olduğu ve ekili alanın geniş olduğu topraklarda en iyi sonucu verir.

Biçerdöverler, çiftçilere daha iyi tahıl verimi ve daha iyi tahıl kalitesi sunarak daha fazla işi verimli bir şekilde yapabilir. İş, insan emeğiyle elde edilenden daha kısa sürede gerçekleştirilebilir. Toplamda, biçerdöver kullanmak, çiftçiler için tarımsal işlemleri daha ekonomik ve karlı hale getirebilir.

Biçerdöverler, hem kuru hem de ıslak olmak üzere farklı arazi türlerinde kullanılabilir. Pirinç hasat etmek için suya batmış tarlalardan geçmeyi daha uygun hale getirmek için raylarla donatılabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.