Bitcoin analiz

Bitcoin analiz

Grafik okuma ve görsel analiz olarak da bilinen teknik analiz, Bitcoin fiyat hareketi ve işlem hacimlerine dayalı olarak gelecekteki fiyat kalıplarının tahmini olarak yorumlanır. Teknik analiz genellikle hisse senetlerine ve emtialara uygulansa da teknik analiz, Bitcoin ve kripto para piyasalarının durumunun doğru bir şekilde izlenmesini sağlar.

Bir kripto para biriminin fiyatının temel göstergeler tarafından desteklenip desteklenmediğini belirlemek için temel analiz teknikleri kullanılır. Ancak fiyat değişiklikleri için teknik analiz kullanılır. Bu nedenle birçok yatırımcı mevcut verilerden gelir elde etmek için teknik analiz yöntemlerini kullanmaktadır.

Bitcoin Teknik Analizi Nasıl Çalışır?

Bitcoin analiz, Bitcoin'in mevcut ve geçmiş fiyatını tahmin etmeyi içerir. Bitcoin teknik analizinin temel dayanağı, Bitcoin fiyat değişikliklerinin rastgele olmadığı ve zaman içinde önemli bir eğilim sağladığıdır. Başka bir deyişle, teknik analize dayalı piyasa güçleri olan arz ve talep arasındaki ilişki, bize piyasanın genel durumu hakkında fikir verebilir. Yani Bitcoin fiyatı, alıcı ve satıcı güçlerinin etkileşimini gösterir ve bu güçler yatırımcının psikolojisini yansıtır.

Teknik analiz teknikleri, yüksek hacim ve likiditenin normal koşulları altında etkilidir çünkü yüksek hacimli piyasalar fiyat manipülasyonundan ve dış etkilerden daha güvenlidir. Böylece teknik analiz yöntemleri kullanılırken yanlış sinyal olasılığını azaltır. Kripto analizlerini site coinotag sitesinden alabilirsiniz

Bitcoin Çizelgelerini Okurken Teknik Analizin Avantajları

Teknik analiz, Bitcoin çizelgelerini okurken çok faydalıdır. Bitcoin grafiklerinin teknik analizde temel analizdeki kadar yeri yoktur. Bir diyagram, tüm süreç hakkında bilgi sağlar. Sadece işlem hacimleri ve fiyatları grafiğini okumak, büyük resim hakkında bir fikir verir. Teknik analiz kullanarak piyasanın yönünü okuyabilirsiniz. Bitcoin yorum, kripto para birimlerinin geçmişini ve geleceğini okumak için kullanılabilir. Yatırım kararınızı kendiniz verebilirsiniz.

Kripto Para Birimleri Okurken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kripto para okurken dikkat edilmesi gerekenler temel olarak şu şekilde sıralanabilir: grafiğinde kırmızı ve yeşil sütunların ne anlama geldiğinin farkında olun. Doğru kararlar vermek dikkatli olmayı gerektirir ve acele etmeye gerek yoktur. Bir tabloyu okumak için asla acele etmeyin. Kripto para birimi yüksek voltajdır. Özellikle hızlı artışlar ve birinin büyük kazanç elde ettiğini duymak da heyecan verici olabilir.

Kripto Para Birimi Miktarının Önemi

Kripto para birimleri hakkında okurken karşılaştığınız bir kavram, kripto para birimlerinin miktarıdır. Madeni para hacmi, son 24 saat içinde işlem gören toplam madeni para sayısını gösterir. Hangi platformu görüntülediğinize bakılmaksızın, o platformda görülen kripto para biriminin son 24 saatlik hacmi görüntülenecektir. Profesyonel tüccarlar grafikleri okurken genellikle hacmi kullanırlar. Bir kripto değişim grafiğini okurken, hacim noktasındaki yolu izlemelisiniz. Bu nedenle, fiyat hacimle birlikte düşerse, eğilim tersine dönecektir. Fiyatlar yükselirken hacimler azalırsa, fiyatlar daha ucuz arza kayar ve düşüş ortamı hüküm sürer. Kripto analizlerini site coinotag sitesinden alabilirsiniz.

Kaynak: https://coinotag.com/tag/btc/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.