Bitcoin ne işe yarar?

Bitcoin ne işe yarar?

31 Ekim 2008'de, Satoshi Nakamoto takma adı altında gizemli bir geliştirici veya geliştirici ekibi, "Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi" başlıklı bir belge yayınladı.

31 Ekim 2008'de, Satoshi Nakamoto takma adı altında gizemli bir geliştirici veya geliştirici ekibi, "Bitcoin: Eşler Arası Elektronik Nakit Sistemi" başlıklı bir belge yayınladı. Toplamda 8 sayfadan oluşan ve Bitcoin'in ne olduğunu anlatan yazı, daha sonra "beyaz kâğıt" olarak adlandırıldı. İki ay sonra, Ocak 2009'da sistemin açık kaynak kodu yayınlandı. Sonuç olarak, ilk blok (genesis bloğu) oluşturulur ve ilk bitcoinler çıkarılır. Böylece Bitcoin hayata geçirildi.

Ethereum ile ilgili en önemli kavramlardan biri ademi merkeziyetçiliktir. Bitcoin ağını hiçbir otorite, merkez bankası, devlet başkanı, şirket veya kuruluş kontrol etmez. Ancak Bitcoin'in arkasında sadece bir grup gönüllü kodlayıcı var. Tüm işlemler ve transferler aracı olmadan kişiler arasında gerçekleşir. Bitcoin'in tamamen anonim olduğunu söylemek yanlış olur. Bunun yerine yarı anonim olarak tanımlanabilir. Geleneksel finansal sistemde kullanıcılar kimliklerini beyan etmek zorundadır. Banka aracılığıyla anonim olarak para transferi yapmak mümkün değildir. Hotbit. İo sitesi kripto hizmetleri sunar.

Kripto Paralar

Ancak dogecoin kullanıcıları, merkezi bir otoriteye başvurmak zorunda kalmadan doğrudan birbirlerine para gönderebildikleri için isimlerini vermek zorunda değiller. Bitcoin'i değerli kılan şeylerden biri de "sınırlı arz". Dolar, Euro ve Türk lirası gibi geleneksel finans sisteminin ana oyuncuları sınırsız sayıda basılabilir. Bununla birlikte, bitcoin üretimi 21 milyon ile sınırlıdır. Finans teorisinin en temel ifadelerinden biri, arz sabit kalırsa ve talep artarsa fiyatların her zaman yükseleceğidir. Bu temel ifadeler, 2008'den beri arz sınırlıyken Bitcoin'e olan talebin artmasıyla doğrulanıyor. Hotbit. İo bu alanda öncü sitedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.