Botoks hakkında merak edilen her şey

Botoks hakkında merak edilen her şey

Son yıllarda popüler hale gelen estetik uygulamaları, kişilerin dış görünüşlerinde kusur olarak gördükleri detayların görsel açıdan göze hoş gelen seviyeye ulaştırılmasını sağlamaktadır.

Medikal estetik uygulamalarının en dikkat çekeni ise botoks olarak ön plana çıkmaktadır. Tıp dünyası, güvenli ve başarılı bir uygulama yöntemi olan botokstan uzun yıllardır yararlanmaktadır. Çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan ve başarılı sonuçlar veren botoks, medikal estetik için de sıkça tercih edilmektedir. Cerrahi bir işlem olmaması, uygulamanın kısa süre içerisinde sonuç vermesi ve hastanın vakit kaybetmeden sosyal hayatına devam edebilmesi gibi artı yönlerinden dolayı botoksu tercih edenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.

Botulinum toxin kelimelerinin kısaltılması olan ve Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen botoks, tıbbi bir protein olduğundan vücut için zararı bulunmamaktadır. Vücudun farklı bölgeleri için kullanılabilen bu protein, alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından uygun ortamda başarılı şekilde uygulandığında onarıcı etkisi yüksektir. Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde 70’i aşkın ülkede uzun yıllardır kullanılmaktadır.

Botoks Kullanım Alanları Nelerdir?

Cerrahi bir işlem olmaması ile dikkat çeken botoks, tıp dünyasında uzun yıllardır kullanılmaktadır. Son yıllardaki popülerliğini ise medikal estetik alanından dolayı kazanmaktadır. Botoks kullanım alanları aşağıdaki gibidir:

· Yüz ve vücudun diğer bölgelerindeki kırışıklıkların giderilmesinde,

· Kaşların kaldırılmasında,

· Yüzün şekillendirilmesinde,

· Migren tedavisinde,

· Aşırı terlemenin önlenmesinde,

· Masseter kasındaki (Çene kası) gerilmelerde,

· İstemsiz diş sıkma hastalığı olan Bruksizm tedavisinde Botoks uygulamalarından yararlanılmaktadır.

Botoks Vücuttaki Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Botoks uygulamaları geniş bir kullanım alanına sahiptir. Medikal estetik çerçevesinde yapılan botoks uygulamaları vücudun şu bölgelerine uygulanabilmektedir:

· Yanak sarkmaları

· Göz ve alın bölgesindeki çizgi ve kırışıklıklar

· Kaşların arasındaki çizgiler

· Kaş çevresi

· Ağız çevresi

· Burun ile ağız arasında kalan kırışıklıklar

· Çenedeki çizgiler ve kırışıklıklar

· Boyun ve dekolte bölgesindeki kırışıklıklar

Botoks tedavisine genellikle yüz, boyun ve göğüs bölgesindeki kırışıklık ve çizgiler için başvurulmaktadır. Yaşlanmanın etkilerinden olarak görülen bu kırışıklıklar, medikal estetik tedavi yöntemi olan botoks ile azaltılabilmekte, ortadan kaldırılabilmektedir. Botoks öncesi muayenede kişinin kendi mimikleri dikkate alınarak bir tedavi planı hazırlandığında, çizgilerin gözle görülür şekilde azaldığı görülmektedir. Ayrıca yüze daha genç ve tazelenmiş bir ifade vermektedir.

Botoks Sırasında Acı veya Ağrı Hissi Duyulur Mu?

Botoks işlemi sırasında herhangi bir cerrahi müdahale yapılmamaktadır. Cilt yüzeyinden yapılan uygulamalar sayesinde kişi acı ve ağrı duymamaktadır. Hassas cilt tipine sahip veya ağrı eşiği düşük olan kişilerin uygulama bölgesine anestezik krem sürülerek ağrı hissi en aza indirilmektedir. İşlem sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyon sayısı da oldukça azdır.

Botoks Güvenli Midir?

Botoks işlemi, medikal estetik alanında en çok uygulanan tedaviler arasında yer almaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın onay verdiği medikal estetik uygulamaları kapsamında bulunan botoks, Türkiye de dahil olmak üzere 70’ten fazla ülkede başarı ile uygulanmaktadır. Her yıl binlerce kişi, yüz hatlarındaki kırışıklıkları gidermek, ideal gülüşlerine ulaşmak, yaşlanma etkilerini azaltmak ve yüzlerini şekillendirmek için botoks işlemini tercih etmektedir.

Botoks Ne Zaman Etki Gösterir?

Botoksun etkisi, işlemin ardından kısa bir süre sonra görülebilmektedir. Bu süre hastanın vücut özelliklerine göre değişebilirken ilk etki genellikle 48 ila 74 saat arasında yaşanmaktadır. Tedaviden yaklaşık 2 hafta sonra ise botoksun maksimum etkisini görebilmek mümkündür.

Botoks Kalıcı Bir Uygulama Mıdır? Tekrar Yaptırmam Gerekir mi?

Botoks uygulaması sırasında Clostridium Botulinum bakterisinden elde edilen toksin cilt altına enjekte edilmekte ve sinir ile sinirin ulaştığı organ arasındaki bağlantıyı zayıflatmaktadır. Bu sayede cildin daha genç bir görünüme kavuşması sağlanmaktadır. Botoks kalıcılık süresi, uygulama bölgesinin kas özelliklerine göre değişmektedir. Uygulamada bölgesindeki güçlü grupta yer alan kaslarda 3 ay, zayıf kaslarda ise 4 ay sonra eskiye dönüş başlamaktadır. Tekrar hareketlenmeye başlayan kaslar, 6 ay itibari ile eski işlevlerini kazanmakta ve dolayısı ile botoksun etkileri ortadan kalkmaktadır. Bu nedenlerle botoksun 4 – 6 ayda bir tekrarlanması önerilmektedir.

Botoks uygulaması, kişinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda tekrarlanabilmektedir. Botoks seansı sayısına yönelik bir sınırlama bulunmamaktadır. Hasta vücudu işlem için elverişli olduğu müddetçe botoks uygulaması tekrarlanabilmektedir.

Botoks uygulamasının sağlıklı sonuç vermesi ve kalıcılığının artması için işlemin mutlaka uzman bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir. Başarısız operasyonların ardından kalıcılık süresi azalmaktadır. Dolayısıyla doktor seçimi önemli bir konu halini almaktadır.

Hamile Kadınlar Botoks Yaptırabilir mi?

Hamile kadınların botoks yaptırmaları tavsiye edilmemektedir. Enjeksiyonun içerisinde yer alan maddelerin bebeğe geçip geçmeyeceği ve bebeğe olası zararları hakkında net bilgiler bulunmamaktadır. Bu nedenle hamileyseniz veya bebeğinizi emziriyorsanız işlem öncesinde mutlaka doktorunuzu bilgilendiriniz. Doktorunuz özel durumlarınıza, hastalıklarınıza ve kullandığınız ilaçlara uygun bir tercihte bulunacaktır.

Medikal Estetik Alanının Uzman İsmi: Uzman Dr. Şafak Göktaş

Alanındaki uzmanlığı ve tecrübesi ile dikkatleri üzerine çeken Uzman Dr. Şafak Göktaş, İstanbul’daki özel kliniğinde medikal estetik uygulamalarını başarılı şekilde gerçekleştirmektedir. Tedavi ve uygulamalarda yüksek başarı oranına sahip olan Şafak Göktaş; botoks, H100 aşısı, lipoliz gibi uzmanlık gerektiren tedavi hizmetlerini sunmaktadır.

Yaşlanmanın olumsuz etkilerinden görülen kırışıklık ve çizgilerinizden kurtulmak, daha genç ve tazelenmiş bir cilt görüntüsüne sahip olmak istiyorsanız Uzman Dr. Şafak Göktaş kliniğinden randevu alarak tedavi planınızı oluşturabilirsiniz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.