Bulut sunucunun tarihçesi nelerdir?

Bulut sunucunun tarihçesi nelerdir?

Bulut kavramı son yıllardır oldukça tartışılan bir konudur. Bulut sembolü tarihte interneti temsil eden bir sembol olarak kullanılmıştır. Daha sonra kullanıcı sayısının artması ve internet platformlarının gelişmesi sayesinde bu sembol depolama ile özdeşleştirilmiştir. Verilerin sanal ortamlarda depolanmasına olana sağlayan bu sistemler farklı özelliklere ve parametrelere de sahiptirler.

Örneğin alınacak olan bulut sunucu hizmeti farklı depolama kapasitelerine ve farklı bilgi işleme hızlarına sahiptirler. Bu sayede depolanabilecek olan verilere ulaşım hızı da alınacak olan bu hizmetlere bağlı olarak artabilmektedir veya azalabilmektedir. Bulut sistemi 1950’lı yıllardan bu yana farklı tarzlarda geliştirilen bir sistemdir. O zamanda bulunan bilgisayar bilimcileri veri kullanımının ve veri depolamasının artmasını ön görebilmiş ve gelecek zamanlarda bilgisayar sağlayıcılarının su veya elektrik gibi bir zorunluluk haline gelebileceğini söylemişlerdir.

Bulut sunucusu avantajları

Bulut sunucular verilerin sanal ortamda depolanabilmesini sağlamaktadır. Bu sayede dünyanın her bir tarafından bilgiler ulaşıma açık hâle getirilmektedir. Bilgilerin hızlı ve güvenilir bir şekilde başka bir kullanıcı tarafından ulaşılabilmesi için bulut sunucu sistemlerinden faydalanılmaktadır. Fiziksel depolanma sistemlerine nazaran erişimin global olabilmesi bu sistemin özelliklerindendir. Dc Host kullanıcılarına sağlamış olduğu hizmetler ile müşterilerinin verilerini saklamasında yanlarında olmaktadır. Sunmuş olduğu ürünler arasında farklı paketler mevcuttur. Hangi paketten nasıl faydalanılabileceği konusu ise bu işte profesyonel şekilde hizmet veren çalışanları tarafından cevaplandırılmaktadır.

Kaynak: https://www.dchost.com/tr/premium-bulut-sunucular/

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.