Bunu da mı Yaptın Hakan Olgaç!

Bunu da mı Yaptın Hakan Olgaç!

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’nde mal ve hizmet alımlarında skandal bitmek tükenmek bilmiyor. Söke’de kullanılan araçların tamiri için araç tamiri işi yapmayan firmalardan teklif alınarak yeni bir skandala daha imza atıldı.

Hakan Olgaç’ın Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı görevini üstlendiği dönemde yapılan doğrudan temin alımlarında usulsüzlük yaptığı iddia edildi.

ADRESE TESLİM İHALE

‘Açık ihale usulü’ ile mal ve hizmet alımlarının yapılması gerekirken, ihaleleri bölüp parçalayarak ‘doğrudan temin’ usulüyle ‘adrese teslim ihale’ gerçekleştiren Hakan Olgaç’ın belediye adına yapmış olduğu hizmet alımlarıyla ilgili olarak başka bir ayrıntı ortaya çıktı.

TEKLİFLER SAHTE Mİ?

ASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suları ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, Söke ilçesinde kullanılan araçların tamir ve bakımlarının yaptırılması doğrudan temin yoluyla hizmet alımı yapmak için 3 firmadan teklif mektubu aldı. Ancak teklif alınan ANYA Motorlu Araçlar ile Dönmez Ticaret firmalarının araç tamiri işini yapmadıkları öğrenildi. ‘Bu kadarına da pes’ dedirten durum ‘Teklifler sahte mi’ sorusunu gündeme getirdi.

45 GÜNDE 200 BİN LİRA ÖDENDİ

2015 Kasım ve Aralık aylarındaki 45 günde Söke’deki kullanılan araçların tamiri için Oto Donat’a 200 bin lira ödeme yapıldı. 45 gün içinde 5 kez doğrudan temin yöntemiyle yapılan hizmet alımının Kamu İhale Yasası’nda belirtilen şekliyle açık ihale usulü ile yapılması gerekiyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.