Çelik evin yapısı

Çelik evin yapısı

Çelik, yapısı gereği hafif bir malzemedir. Dayanıklılığı sayesinde depremden oluşabilecek zararı 5 kat azalttığı bilinir.

Bu sebeple insanların birçoğu çelik ev fiyatları üzerinde araştırma yapar. Betonarme malzemelerle yapılan yapılarda yüksek sarsıntıya karşı dayanıklılık düşünüldüğü kadar fazla olmaz. Çelikten yapılan evlerde ise bunun için herhangi bir çaba gerekmiyor.

Çelik malzemeler çevre dostu özelliği sayesinde geri dönüştürülüp başka alanlarda kullanılabilir. Maliyeti düşük olduğu için inşaat sektöründe artık betonarmeden daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. İstenildiği zaman söküp takma özelliğine sahiptir. Söküp takıldığında ise özelliğini kaybetmez. Hava şartlarından etkilenmediği için her mevsim çelik malzeme kullanılabilir. Her türlü zemin koşulunda kullanımı mümkündür.

Çelik Ev Mi, Betonarme Ev Mi?

İnsanlar genelde çelik evin diğer tekniklerden tamamen üstün olduğunu düşünür. Fakat böyle bir durum hiçbir inşaat tekniği için söylenemez. Sonuçta her tekniğin kendine göre avantajı ve dezavantajı mevcuttur. Burada önemli olan nokta ihtiyaca yönelik teknik kullanımıdır. Genelde tek katlı binalar için çelik ev fiyatları araştırması oldukça fazla avantaja sahiptir.

İnşaatta çelik malzemeler yaygın olarak tercih edilir. Neden çelik evin bu kadar fazla tercih edildiğini araştırma yaparak öğrenmeniz mümkün. İki katlı ev yaptıracaksanız dikkat etmeniz gereken birtakım unsurlar vardır. En çok dikkat etmeniz gereken faktör betonarme ve çelik malzemelerin yük taşıyıcı özelliklerinin birbirinden farklı oluşudur.

Çelik Yapıların Avantajları

Çelik yapıların en büyük avantajı hafif olmasıdır. Çelik malzemenin bu özelliği genelde deprem kuşağında yer alan bölgelerde büyük önem taşır. Her ne kadar tek başına yeterli bir özellik olmasa da yaygın olarak çelik ev fiyatları üzerinde araştırma yapıldığı söylenebilir. Betonarme malzemeyle inşa edilen yapıların depremde yıkılmasının ve can kaybına sebep olmasının sebebi ağırlığıdır.

Mukavemet ve esneklik açısından yüksek performans sergilediği için güven temin eden bir yapıdır. Betonarme binalarda aynı dayanıklılığı elde etmek için çok maliyet ve zaman harcanır. Bu sebeple betonarme kullanımı riskli bir durumdur. Çelik yapıların üretimi fabrikada gerçekleştirilir ve standartlara uygun şekilde yapılır.

Prefabrik Çelik Evleri En Fazla Kaç Kat Yapabiliriz?

Prefabrik ev çelik malzemelerden inşa edilecekse güvenlik göz önünde bulundurulduğu için en fazla üç kat yapılabilir. Günümüzde çoğunlukla iki katlı evlerde çelik kullanımı tercih edilir. Bunun yanı sıra tek katlı evlerin yapımında da çelik malzeme kullanımı yaygındır. Çeliğin kullanımı estetik açıdan müşterilerin memnuniyetini karşılar.

Söz konusu çelik bina prefabrikse dışarıdan görünümü bunu belli etmeyecek şekildedir. Diğer evlerden hiçbir farkı olmadığı için prefabrik çelik ev üretimi giderek daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Modern görünüme sahip bir ev istiyorsanız taş, ahşap ya da betonarme gibi malzemeler kullanılabilir. Bu konuda daha fazla bilgiyi Gorgor House sitesi aracılığıyla öğrenebilirsiniz.

Kaynak: https://www.gorgorhouse.com/celik-ev-fiyatlari/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.